Τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σταθερό βασικό τερματοφύλακα στην Εθνική Ανδρών. Μετά το διάστημα κατά το οποίο ο Κωνσταντίνος Παναγή, ήταν αναντικατάστατος (μέχρι το σοβαρό του τραυματισμό), ακολούθησαν αγώνες με… rotation στη συγκεκριμένη θέση.
Ο Πάρντο (δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της εθνικής ομάδας), πήρε αρχικά τη σκυτάλη, ενώ ακολούθησαν οι Κυριακίδης, Μιχαήλ και Δημητρίου.
Οι δύο τελευταίοι ουσιαστικά παίρνουν φανέλα βασικού τα τελευταία δύο χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να έχει αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια μέσα στο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.


Νεόφυτος Μιχαήλ και Δημήτρης Δημητρίου είναι δύο από τις τρεις τερματοφύλακες που θα είναι διαθέσιμοι ενόψει των αγώνων με Ρωσία και Σλοβενία στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ. Ο τρίτος της παρέας είναι πρωτάρης. Ο Ιωακείμ Τούμπας είναι βασικός στην ΑΕΚ με πολύ καλές εμφανίσεις και έτσι, έρχεται να αυξήσει τον συναγωνισμό για μια θέση κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Σε μια θέση, στην οποία απαγορεύονται τα λάθη, ο Νίκος Κωστένογλου έχει τρεις πολύ καλές επιλογές και με προοπτική να ενισχύουν την εθνική μας ομάδα και τα επόμενα χρόνια μιας και βρίσκονται σε πολύ καλή ηλικία. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ είναι στα 28 του χρόνια, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου και ο Ιωακείμ Τούμπας μόλις στα 23…
Μια πολύ καλή επιλογή είναι και ο Ανδρέας Κεραυνός, ο οποίος ήταν στην προηγούμενη κλήση. Ο 22χρονος τερματοφύλακας της ΑΕΛ έχει και αυτός συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Κέρκεζ.
Ανδρέας Ανδρέου