H Mαρία Σάκκαρη είναι ενθουσιασμένη για την πρώτη της συμμετοχή στο WTA Finals (10-17/11), όπως φάνηκε και στη συνέντευξη τύπου εν όψει της αυριανής έναρξης της διοργάνωσης.
Η Νο.6 τενίστρια στον κόσμο μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία στη Γουαδαλαχάρα, ενώ είναι σίγουρη ότι θα έρθει η στιγμή που θα πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Grand Slam τίτλου.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. «Δεν το περίμενα στην αρχή της σεζόν, για να είμαι ειλικρινής. Μετά το Παρίσι, όμως, συνειδητοποίησα ότι έχω την πιθανότητα. Είναι υπέροχο που είμαι εδώ, που θα παίξω ενάντια στις κορυφαίες παίκτριες».

Και συνέχισε: «Η συμμετοχή μου με κάνει να συνειδητοποιώ ότι είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που είμαι ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες παίκτριες. Είναι τρελό όταν το σκέφτεσαι, μερικές φορές είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι είμαι εδώ σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Πριν από μερικά χρόνια, δεν θα το πίστευα. Είναι φοβερό να είσαι εδώ, να ζεις μια άλλη εμπειρία, να ντύνεσαι επίσημα, να είσαι σε ένα τουρνουά χωρίς πολλούς παίκτριες. Σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ξεχωριστή».

Μίλησε και για την παρουσία της μητέρας της, της Αγγελικής Κανελλοπούλου. «Είναι ωραίο που την έχω εδώ, γιατί με βοηθάει να ντυθώ για το γκαλά (γέλια). Έχει καλό γούστο, οπότε βοηθάει που είναι εδώ! Είναι υπέροχο γιατί είμαι σημαντικό για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του εδώ. Δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, μόνο αν κερδίσεις ένα Grand Slam ή το event εδώ. Είναι σπουδαία εμπειρία για όλους, για την ομάδα μου, για εμένα, για τον μπαμπά μου που είναι σπίτι».

Οι συνθήκες στη Γουαδαλαχάρα, πάντως, είναι πολύ δύσκολες… «Ξέραμε ότι έχει υψόμετρο 1.500 μέτρα, ότι θα έπρεπε να προσαρμοστούμε. Προσωπικά γνωρίζω ότι μπορεί να μην παίξω το καλύτερο τένις μου, πρέπει να δεχτώ κάποιες φορές ότι θα αισθάνομαι περίεργα. Κάποιες φορές θα κάνεις λάθη που δεν θα έκανες σε τουρνουά στο επίπεδο της θάλασσας. Είναι το ποιος θα αποδεχτεί τα λάθη του, που θα αποδεχτεί ότι παίζοντας “άσχημα”, ξέρετε τι εννοώ, μπορεί να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις το τουρνουά».

Όσο για την ψυχολογία της; «Έχω μεγάλο κίνητρο, πρέπει να πω. Όλες οι παίκτριες είναι, ειδικά αυτές που παίζουν για πρώτη φορά. Δεν είναι ένα τουρνουά που μπορεί να παίξει ο καθένας. Είναι ένα μπόνους. Είναι ένας εορτασμός της καλής σεζόν σου. Θα προσπαθήσω να απολαύσω το παιχνίδι όσο περισσότερο μπορώ».

Βραζιλιάνος συνάδελφος θύμισε στη Μαρία ότι πριν μερικά χρόνια έπαιζε σε τουρνουά 15k και 25k στη χώρα του. «Ναι, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε. Είναι θέμα του ποιος πιστεύει περισσότερο, ποιος δουλεύει περισσότερο. Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές! Μπορώ με σιγουριά να πω ότι δούλεψα σκληρά για να είμαι εδώ. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου».

Η 26χρονος τενίστρια ξεχώρισε την καλύτερη και χειρότερη στιγμή της σεζόν. «Το χειρότερο σημείο ήταν οι δύο εβδομάδες που ήμουν σε καραντίνα, ειδικά μετά το καλό τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά και σωματικά. Έκανα εξετάσεις αίματος μετά από αυτό. Μου πήρε χρόνο να βρω τη φόρμα μου, να επανέλθω ψυχολογικά. Δεν θέλω να ακουστώ σαν κακομαθημένη, διότι υπάρχουν πολλού άνθρωποι στον κόσμο που το κάνουν ή που το έκαναν πέρυσι, μπήκαν σε καραντίνα. Ήταν, όμως, δύσκολο για μένα διότι έπρεπε να αγωνιστώ μετά. Αυτός είναι ο λόγος. Με έκανε να χάσω την ταυτότητά μου, όπως έχω ξαναπεί. Μετά ήρθε το Μαϊάμι, το Roland Garros και μετά το US Open, που ήταν το highlight για μένα. Δεν ξεχωρίζω Roland Garros και US Open, αλλά ήταν διαφορετική η ατμόσφαιρα, το έκανα δεύτερη φορά σε έξι μήνες. Ήταν ζήτημα αυτοπεποίθησης, γιατί είπα στον εαυτό μου “Μαρία, το έκανες δύο φορές φέτος, είναι πολύ καλό αποτέλεσμα”. Θα ήθελα να τα κερδίσω και τα δύο events, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα γίνει κάποια στιγμή στην καριέρα μου. Είμαι σε μια φάση που πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει. Δεν ξέρω πότε, αλλά θα γίνει».

Αναφέρθηκε, τέλος, στο γκρουπ της στο Μεξικό, που αποτελείται από τη Σαμπαλένκα, τη Σβιόντεκ και την Μπαντόσα. «Είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξουν εύκολα ματς στο γκρουπ. Είμαι έτοιμη. Αν πάει καλά, θα είναι εξαιρετικό. Αν όχι, δεν θα απογοητευτώ γιατί ήταν μια πάρα πολύ καλή σεζόν».

Η Μαρία θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη (11/11) κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ.