Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να αποδώσει όπως θα ήθελε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, με το Νορβηγό να είναι υπεύθυνος για το 20% των ηττών των «κόκκινων διαβόλων» στην ιστορία τους στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ακόμη μία εντός έδρας ήττα γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερ Λιγκ, αυτή τη φορά από τη Σίτι. Αυτή ήταν η 3η ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στο Όλντ Τράφορντ για τη φετινή σεζόν μετά από τη συντριβή με 5-0 από τη Λίβερπουλ και το 1-0 της Άστον Βίλα τον Σεπτέμβριο.
Η καρέκλα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ «τρίζει» εδώ και εβδομάδες ωστόσο η διοίκηση συνεχίζει να του δείχνει την απαραίτητη εμπιστοσύνη ώστε να καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση. Ωστόσο, οι αριθμοί της Γιουνάιτεντ στους εντός έδρας αγώνες της είναι απογοητευτικοί και δεν αρμόζουν σε μία ομάδα πρωταθλητισμού.
Οι παίκτες του Σόλσκιερ έχουν δεχτεί 11 γκολ, ένα περισσότερο από όσα έχουν σκοράρει, σε μόλις 6 παιχνίδια, ενώ μετρούν 2 νίκες και 1 ισοπαλία έναντι τριών ηττών. Για μία ομάδα που το ρόστερ της είναι ικανό να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ, αυτοί οι αριθμοί είναι απαγορευτικοί, με τον Νορβηγό τεχνικό να έχει μερίδιο ευθύνης.
Μάλιστα, δεν είναι μόνο αυτή τη σεζόν που οι αριθμοί των «κόκκινων διαβόλων» στα παιχνίδια τους στο Όλντ Τράφορντ που απογοητεύουν. Από την ώρα που ανέλαβε ο Σόλσκιερ τη Γιουνάιτεντ, ο σύλλογος έχει χάσει την δύναμη που είχε στο «Θέατρο των Ονείρων» με τις ήττες να είναι συχνό φαινόμενο.
Ένα στατιστικό που «τρομάζει» τους φίλους της ομάδας είναι πως από την ώρα που στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε ο Σόλσκιερ, η Γιουνάιτεντ έχει χάσει το 23% των παιχνιδιών της εντός έδρας, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ¼ αυτών. Μάλιστα, ο Νορβηγός έχει το χειρότερο ποσοστό ηττών στην ιστορία της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας 13 από τα 55 παιχνίδια στο Όλντ Τράφορντ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 20%.
Αντίθετα, ο «θρυλικός» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει χάσει μόλις το 8% των εντός έδρας αγώνων. Μάλιστα, αν προσθέσει κανείς τα εντός έδρας παιχνίδια των Λουίς Φαν Χάαλ, Μουρίνιο και Μόγες, γίνεται αντιληπτό πως όλοι μαζί έχουν μόλις 15 ήττες σε 100 εντός έδρας παιχνίδια. Αντίθετα, ο Σόλκσιερ μετράει 13 ήττες, δύο λιγότερες από το άθροισμα των υπολοίπων τεχνικών, έχοντας 45 παιχνίδια λιγότερα.
Με το πέρασμα των 2,5 χρόνων που βρίσκεται ο Νορβηγός στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Όλντ Τράφορντ έχει χάσει την δύναμη, το πάθος και την αίγλη του, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μην θεωρούν πλέον αβαντάζ το να παίζουν εντός έδρας.
Θα καταφέρει ο Σόλσκιερ να κάνει και πάλι το «Θέατρο των Ονείρων» το απόρθητο φρούριο που ήταν κάποτε ή θα συνεχιστεί η κατρακύλα των «κόκκινων διαβόλων; Ό,τι θέλει να κάνει, θα πρέπει να το κάνει σύντομα γιατί τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα δεν του δίνουν πολύ χρόνο ακόμη στο σύλλογο.