Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, αλλά πράγματι υπάρχουν στατιστικές κατηγορίες, στις οποίες η Γουέστ Χαμ μοιάζει… αξεπέραστη. Όπως στις στημένες φάσεις, μέσω των οποίων επί της ουσίας σταμάτησε το αήττητο σερί της Λίβερπουλ και κατάφερε να «γράψει» ιστορία, πανηγυρίζοντας την πρώτη της επικράτηση έναντι των «κόκκινων» από το 2015 και έπειτα. Η νίκη αυτή  σηματοδότησε και τον 65ο της βαθμό στο 2021, με την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, να έχουν περισσότερους!
Την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της διανύει αναμφίβολα η Γουέστ Χαμ, η οποία μετά το πέρας των 11 πρώτων «στροφών» της Premier League έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς, με αποτέλεσμα να φιγουράρει την δεδομένη χρονική στιγμή στην 3η θέση της βαθμολογίας, βλέποντας στο… κάδρο την περίπτωση συμμετοχής στο επόμενο Champions League.
Ένα ξεκίνημα που παρομοιάζεται μόνο με την σεζόν 1985-86 και την 3η θέση στο τέλος αυτής, και πιστοποιήθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, μετά τη νίκη των «σφυριών» επί της Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Μία νίκη με 3-2 που «έσπασε» το αήττητο σερί του Γιούργκεν Κλοπ και σηματοδότησε την πρώτη επικράτηση της Γουέστ Χαμ απέναντί της μετά από το 2015.
Το σφύριγμα της λήξης και οι τρεις βαθμοί αποτέλεσαν τον 65ο βαθμό της Γουέστ Χαμ εντός του 2021, με τις μοναδικές ομάδες που έχουν κατορθώσει σε ανάλογο διάστημα να την ξεπεράσουν, να είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι με 15 περισσότερους (80), και η πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι, για έναν μόλις βαθμό, υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ, από τα τέλη Ιανουαρίου και έπειτα.
Παρά ταύτα, υπάρχει στατιστική κατηγορία στην οποία η Γουέστ Χαμ βρίσκεται με… διαφορά στην πρώτη θέση. Ποια είναι αυτή; Οι στημένες φάσεις, και ο τρόπος που απειλεί σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η μπάλα δεν καταλήξει στα δίχτυα. Όπως με την κεφαλιά του Ντόουσον στο 50ο λεπτό της χθεσινής συνάντησης με την Λίβερπουλ, ή τα δύο γκολ που σημείωσε, από ένα σε κάθε ημίχρονο, με τον Άλισον να προβαίνει σε… αυτογκόλ, και τον Ζουμά να πανηγυρίσει μετά την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα.
Το είδαμε και στο ματς με την Τότεναμ, έγινε φανερό και στο Europa League, στο ίδιο γήπεδο,  με τους κεντρικούς αμυντικούς της να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιθετική της λειτουργία.
Κάπως έτσι, τα «σφυριά» έχουν πετύχει συνολικά 32 γκολ επί αγγλικού εδάφους από στημένες φάσεις υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόιζ. Ένα ρεκόρ που δεν δύναται να ξεπεραστεί εύκολα, με τον αριθμό να ξεπερνά τουλάχιστον κατά πέντε, την δεύτερη Τσέλσι στην εν λόγω στατιστική κατηγορία.