Οι Μιλγουόκι Μπακς βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (8/11) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον και στον Λευκό Οίκο, για την καθιερωμένη συνάντηση των πρωταθλητών του ΝΒΑ με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιτεν.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τα «ελάφια» για τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, μιλώντας με εγκωμιαστικά σχόλια.
Λίγο αργότερα, ο Γιάννης πήρε τον λόγο μπροστά στους παρευρισκόμενους και τις κάμερες, τονίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ευχαρίστησε την οικογένειά του για τις θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους φιλάθλους των Μπακς για τη στήριξή τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη:
«Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού των Μπακς, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Από τα Σεπόλια και την Αθήνα μέχρι τον Λευκό Οίκο, γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία να είμαι στον Λευκό Οίκο. Τιμή μου που είμαι στον Λευκό Οίκο και γνωρίζω από κοντά τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Έκανε πολλές θυσίες για να είμαι εδώ, τους ευχαριστώ για όλα. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τις κουβαλάμε στην καρδιά μας. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο να είμαι εδώ.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους των Μπακς είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο. Πριν 7 χρόνια ήμασταν η χειρότερη ομάδα, τώρα είμαστε η καλύτερη. Πάντα προσπαθούσαμε να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από σκληρή δουλειά και να παλεύουμε».