Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα ήταν πολύ σημαντική για την Ανόρθωση. Μπορεί να μην έφτασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο κρατάει την ουσία η οποία, κακά τα ψέματα, αυτή είναι που μετράει περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Είναι πάντως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα της Αμμοχώστου πετυχαίνει δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο. Τότε, είχε νικήσει την Ένωση στο «Τάσος Μάρκου» με 2-1 στις 16 Φεβρουαρίου και τέσσερεις μέρες αργότερα, είχε επικρατήσει εντός έδρας της Δόξας με 1-0. Πέρασαν 16 παιχνίδια, οκτώ μήνες και… κάτι, για να μπορέσει ξανά να… κολλήσει δύο διαδοχικές νίκες.
Η Ανόρθωση ανήλθε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές, που με δύο νίκες ανεβαίνεις 3-4 σκαλοπάτια και με δύο αποτυχίες μπορείς να βρεθείς κοντά στον πυθμένα.
Η «κυρία» θα αντιμετωπίσει μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ και ακολούθως τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στα δύο παιχνίδια που θα κλείσουν γι’ αυτήν τον πρώτο γύρο, ενώ εκκρεμεί και η αναμέτρηση με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Τις επόμενες μέρες θα απουσιάζουν οι διεθνείς. Η διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσει τη δυνατότητα στους τραυματίες να καλύψουν το χαμένο έδαφος (Λάφερτι, Νινούα, Μπουσουλάτζιτς).

Ανδρέας Βεντούρης