Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στον αγώνα με τον Άρη, θα στερήσει στον Λουΐς Γκουστάβο τη συμμετοχή του στο προσεχές ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στην «Αρένα», με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Η απώλεια του Πορτογάλου μέσου είναι ασφαλώς μεγάλη. Πρόκειται εξάλλου για τον ποδοσφαιριστή με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα από πλευράς ΑΕΚ κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Νταβίντ Καταλά έχει τρεις επιλογές για την αντικατάσταση του Λουΐς Γκουστάβο.
Ο Άμπραχαμ: Ο Ισπανός μέσος μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη ως αλλαγή. Ακόμη πάντως δεν πήρε φανέλα βασικού στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Ναούμ: Ο Κύπριος μέσος αγωνίστηκε βασικός στο ματς με τον Ολυμπιακό και μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Άρη στο 62’ αντί του Μάμα. Είναι γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Καταλά.
Ο Εσπινόσα: Ο Ισπανός αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή για πρώτη φορά φέτος στην αναμέτρηση με τον Εθνικό δίπλα στον Λουΐς Γκουστάβο, καλύπτοντας ουσιαστικά τον Μάμα. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε τόσο καλά. Με τον Άρη έπαιξε ξανά ως ακραίος.
Το θετικό για τον Καταλά είναι πως έχει μπροστά του δύο βδομάδες, προκειμένου να προβεί σε δοκιμές και να καταλήξει στον αντικαταστάτη του Γκουστάβο στο επικείμενο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.

Ανδρέας Βεντούρης