Στη «μάχη» του Βόλου, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Interwetten, που άρχισε απόγευμα και τελείωσε βράδυ, καθώς υπήρξε διακοπή σχεδόν μιας ώρας, ανάμεσα στο Βόλο και τον Άρη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε και πήρε το τρίποντο, καθώς νίκησε με 2-1. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες.

Στο 2΄η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Τσοκάνη, που δοκίμασε δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 5′ ήρθε η τεράστια ευκαιρία για τον Βόλο, να ανοίξει το σκορ. Σε βαθιά μπαλιά από τον Φερνάντες στον Φαν Βέερτ, ο τελευταίος πέρασε τον Κουέστα που έκανε την έξοδο και πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά πρόλαβε ο Φαμπιάνο και με τακουνάκι έδιωξε!

Στα λεπτά που μεσολάβησαν υπήρξαν κάποιες καλές προσπάθειες με τον Άρη να προσπαθεί να βάλει τον Βόλο στην περιοχή του, δεν κατάφερε όμως να βρει σωστές επιλογές στην τελική πάσα για να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση.

Η διακοπή του αγώνα

Ένα λεπτό αργότερα άρχισαν οι σκηνές αίσχους, που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα, καθώς επικράτησε ένταση στις εξέδρες με οπαδούς του Άρη. Όλα άρχισαν από την προσπάθεια των οπαδών του Άρη να μπουν στις εξέδρες. Η αστυνομία δεν τους άφηνε, και έκανε χρήση χημικών. Έπεσε και ένα δακρυγόνο όπως μεταφέρθηκε από το συνδρομητικό κανάλι που έδειχνε το παιχνίδι. Η ένταση μεταφέρθηκε και μεταξύ των παικτών. Υπήρξαν σπρωξίματα και επικράτησε ένας χαμός μεταξύ παικτών του Άρη και του Βόλου. Προηγουμένως στις εξέδρες οπαδοί του Άρη κινήθηκαν απειλητικά προς τον Αχιλλέα Μπέο και επικράτησε ένταση καθώς οι φίλοι του Άρη δεν μπορούσαν να μπουν στις εξέδρες.

Σύμφωνα πάντα με το κανάλι προβολής, υπήρξε φραστικό επεισόδιο του Μπαριέντος με κάποιον του Άρη στην αρχή του καυγά. Ο διαιτητής Καραντώνης διέκοψε το παιχνίδι και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια με τους παίκτες με τον αγώνα να έχει διακοπεί για παραπάνω από 20’. Στο Πανθεσσαλικό άνοιξαν το πέταλο για τους οπαδούς του Άρη και στη συνέχεια μπήκαν και τα ΜΑΤ.

Με τη διακοπή του αγώνα να έχει φθάσει τα 50 λεπτά, και τον Αχιλλέα Μπέο να ζητά την οριστική του διακοπή, επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο έκαναν μίνι ζέσταμα για να αρχίσει και πάλι ο αγώνας. Μετά τη διακοπή σχεδόν πενήντα λεπτών στο Πανθεσσαλικό, ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες για να συνεχιστεί το παιχνίδι, πριν πήγε κατευθείαν στο VAR, όπου εξέτασε τη φάση της συμπλοκής. Τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή τα…πλήρωσαν ο Μπερτόγλιο από πλευράς Άρη και ο Γκρίλο από πλευράς Βόλου, με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ έδειξε επίσης κόκκινη και στον Μπαριέντος που ήταν εκ των αναπληρωματικών των γηπεδούχων και συμμετείχε στο ξύλο εντός του αγωνιστικού χώρου.

Στο 34′ ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή του Βόλου και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να σταματάει στο σώμα του Ρίνερ και να φεύγει κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Εντιαγιέ, ο οποίος έπαιξε άψογα το 1-2 με τον Ματέο Γκαρσία και με πλασέ νίκησε τον Κότνικ, στο 35′.

Στο 36′ ο Βόλος άγγιξε το γκολ καθώς είχε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του στο παιχνίδι και πάλι με τον Φαν Βέερτ, που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη.

Στο 43′ πολύ καλή στιγμή για τον Βόλο για να ισοφαρίσει στην τρίτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Κουέστα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο δυνατό μακρινό σουτ του Φερνάντες, όπου η μπάλα είχε αλλάξει πορεία και πήγε να ξεγελάσει αρχικά με την τροχιά της τον τερματοφύλακα του Άρη.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με γκολ για τον Άρη που διπλασίασε τα τέρματα του με τον Γκαρσία. Στο 46′ οι Θεσσαλονικείς πίεσαν ψηλά και ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα από τον Ρίνερ, για να βγει απέναντι στον Κότνικ και με όμορφο πλασέ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Στο 48′ ο Βόλος ξαναμπήκε στο παιχνίδι, καθώς μείωσε άμεσα. Ο Νίνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, για να σκοράρει με κεφαλιά ο Όροζ.

Στο 50′ νέα ευκαιρία για τον Βόλο, στο σουτ του Φερνάντες κόντραρε κάπου η μπάλα, οι παίκτες του Βόλου ζήτησαν πέναλτι, αλλά από έλεγχο του VAR δεν δόθηκε κάτι.
Στο 68′ άτυχος στάθηκε ο Ρεγκατέν, ο οποίος πήρε τη θέση του Νίνη στο 54′ και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 65′ από τον Βοϊτκόφσκι.
Στο 69΄ μια καλή ευκαιρία για τον Άρη, με τον Γκάνεα από πλάγια αριστερά, που είδε τον Καμαρά μέσα στην περιοχή, σέντραρε, κεφαλιά του Καμαρά, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 71′ και πάλι απείλησε ο Άρης με τον Σούντγκρεν από πλεονεκτική θέση, είδε το σουτ του να κοντράρεται, νέο σουτ του Γκάνεα στην εξέλιξη της φάσης, μπλόκαρε ο Κότνικ.
Ένταση και πάλι στον αγωνιστικό χώρο δημιουργήθηκε στο 80′, με μία αψιμαχία μεταξύ του Ρομέρο και του Καμαρά ανάγκασε τον διαιτητή Καραντώνη να σταματήσει το παιχνίδι και να δείξει κίτρινη κάρτα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Στο 85′ ο Άρης είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη, αλλά ο Σάσα από πλάγια και κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τον Κότνικ, ο οποίος απέκρουσε με το στήθος σε κόρνερ.
Στο 86′ παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για κάποιο μαρκάρισμα, αλλά μετά και την εξέταση του VAR δεν δόθηκε κάτι. Στο 89′ ακόμη μια ευκαιρία για τον Άρη με τον Ιτούρμε, που έπαιξε το ένα- δυο με τον Καμαρά, μπήκε στην περιοχή, δεν κατάφερε όμως να σουτάρει. Στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων απλά κύλησαν…

Γκολ: 48′ Ορόζ/ 35′ Ντιαγέ, 46′ Γκαρσία

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης-VAR: Ευαγγέλου

Κίτρινες: 49΄Νίνης, 80’ Ρομέρο / 80’ Καμαρά, 83′ Ντιαγέ

Κόκκινες: Γκρίλο, Μπαριέντος (στον πάγκο) /Μπερτόγλιο

Βόλος (Κώστας Μπράτσος, λόγω τιμωρίας Αμπασκάλ): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (84’Τερεζίου), Τσοκάνης, Νίνης (54’ Ρεγκατέν, 65’ Βοϊτκόφσκι), Φεράρι, Ορόζ (84’ Σοάρες), Φερνάντες, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (64’ Σάσα), Εντιαγέ, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (64’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (76’Γκάμα), Καμαρά (90’+2’Σάκιτς)