Δηλώσεις λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία και της 8ης αγωνιστικής στη Β’ Κατηγορία παραχώρησε ο Κύπριος προπονητής ποδοσφαίρου, Σάββας Θεοδώρου.

Ο πρώην τεχνικός των Ομόνοια Αραδίππου, Αγίας Νάπας, Διγενή Ορόκλινης και Ολυμπιάς Λυμπιών μίλησε στο Balla για το ΑνόρθωσηΠάφος FC και το Εθνικός Ομόνοια.

Σχολίασε και τη σεζόν στη Β’ Κατηγορία, την κατηγορία που γνωρίζει αρκετά καλά τόσο ως προπονητής, όσο και ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το ΑνόρθωσηΠάφος FC:

«Η Ανόρθωση τώρα που μπήκαμε για καλά στη σεζόν μετά από εννιά αγωνιστικές δεν θα ήταν υπερβολή να λε΄γαμε ότι παίζει με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπορεί να έχει κι άλλες απώλειες σε σχέση με την πορεία για την επίτευξη των στόχων της και είναι επιβεβλημένη η νίκη στον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα της Πάφου.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα και με τον τρόπο που αυτά έρχονται, η Ανόρθωση μέσα από ατομικά λάθη αδικεί τον εαυτό της, τόσο από άποψης συγκομιδής βαθμών στην Κύπρο, όσο και από εκπροσώπησης της στο εξωτερικό.

Παραμένει ωστόσο το ξεκάθαρο φαβορί στο σημερινό αγώνα, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμά την ομάδα της Πάφου, η οποία τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στις αρχές της φετινη΄ς σε΄ζον έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα ποιοτικότατο σύνολο, που φέτος έχει και την μεγάλη ομοιογένεια που δεν την είχε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας υπολογίσιμος και δυνατός αντίπαλος που μπορεί να κάνει όχι μ΄νοο τη ζημιά στον οποιονδήποτε, αλλά και γιατί όχι να χτυπήσει ακόμα και την πόρτα της Ευρώπης».

Σ.Θεοδώρου στο Balla: «Να παρθούν αποφάσεις με υπευθυνότητα – Να δοθούν κίνητρα» – Balla.com.cy

Για το Εθνικός-Ομόνοια:

«Είναι μια δύσκολη έξοδος αυτή της Ομόνοιας στο Δασάκι, όπως παραδοσιακά ισχύει για κάθε μεγάλη ομάδα και όπως και η Ανόρθωση, έτσι ούτε και η περσινή πρωταθλήτρια έχει τα περιθώρια για νέες απώλειες.

Παρά το ότι ο Εθνικός βρίσκεται στην τελευταία θέση, είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα αξιόμαχο σύνολο και έχει βάλει ΄δύσκολα σε αρκετές ομα΄δες, με πιο τρανταχτά παραδείγματα τους πρόσφατους αγώνες με ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Ο Εθνικός δεν αξίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Αδικεί τον εαυτό του, όπως και η Ανόρθωση και η Ομόνοια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Φιρμάνι για Θεοδώρου | News

Για τη Β’ Κατηγορία, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ:

«Μετά από οκτώ αγωνιστικές στη Β’ Κατηγορία βλέπουμε τη Νέα Σαλαμίνα ακόμη να μη βρίσκεται τα πατήματα που θέλει, σύμφωνα με τις δυνατότητές της και το μπάτζετ της. Η ομα΄δα της ΕΝΠ και της Καρμιώτισσας δείχνουν να βρίσκονται εντός στόχων σε σχέση με τη διεκδίκηση της ανόδου, αλλά και του τίτλου και ακολουθούν επίσης και Αλκή και Ερμής, οι οποίοι παρά τα στραβοπατήματα στη συνε΄χεια βρήκαν άμεσα το δρόμο τους και θεωρώ ότι θα διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο με΄χρι και το τέλος.

Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος η ομα΄δα της Ολυμπιάς, η οποία ήρθε από την Γ’ Κατηγορία και ανέβηκε πολύ νωρίς ψηλά στη βαθμολογία. Με παρόμοια και ανάλογη πορεία η Ομόνοια 29Μ έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα στην πρώτη της παρουσία στη Β’ Κατηγορία. Αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος ο ΑΣΙΛ και ο Οθέλλος, ομάδες οι οποίες παραδοσιακά ήταν ομάδες που διεκδικούσαν στόχους στην κατηγορία και τώρα βρίσκονται πολύ χαμηλά.

Υπάρχει ακόμη πολλύς δρόμος για την ολοκλήρωση της σεζόν και βλέπουμε ομάδες όπως ο ΠΟΞ Ξυλοτύμπου, ο Ονήσιλος και ο Ακρίτας με αρκετούς ξένους στο ρόστερ τους να ταλαιπωρούνται, αλλά να είναι υποσχόμενες για τη συνε΄χεια. Παραδοσιακές ομα΄δες Β’ Κατηγορίας όπως Ομόνοια Αραδίππου, Αγία Νάπα και Αναγέννηση έχουν σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις και στα αποτελέσματα τους, κάτι που δείχνει τις δυσκολίες του φετινού πρωταθλήματος, ιδιαίτερα για ομάδες με αρκετούς νεαρου΄ς και άπειρους παίκτες, αλλά και ότι οι ισορροπίες αρκετών ομάδων είναι οριακές.

Είναι ένα ξεχωριστό το φετινό πρωτάθλημα και δεν είναι γραφικό να το λέμε. Τα ρόστερ έχουν αλλάξει και τα δεδομένα κάθε χρόνο αλλάζουν. Η βαθμολογία ήδη μιλά από μόνη της».

Τάσος Θεοδώρου