Η Λειψία ήταν μία κλάση ανώτερη από την Μπορούσια Ντόρτμουντ και με το 2-1 μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη πεντάδα.
Η διαφορά ποιότητας, ενέργειας, θέλησης ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην Red Bull Arena. H Ντόρτμουντ δίχως τον Χάαλαντ είναι μία άλλη ομάδα και η Λειψία που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι δεν την λυπήηθηξε. Το 2-1 έφερε την Λειψία για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα, την ώρα που η Μπορούσια έμεινε μεν στην δεύτερη θέση, αλλά είδε την διαφορά από την κορυφή να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς.
Το γρήγορο γκολ του Νκουνκού (29’, 1-0) ήταν η δίκαιη ανταμοιβή για το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων, που όμως δεν κατάφεραν να κλειδώσουν το ματς.
Σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές των Βεστφαλών, ο Ρόις έκανε το 1-1 (52’), ωστόσο η Λειψία δεν πανικοβλήθηκε. Ο Νκουνκού μετά από μαγική ενέργεια όπου έκανε δύο φορές ντρίμπλα ρουλέτα σημάδεψε το δοκάρι (64’), όμως τέσσερα λεπτά αργότερα σέρβιρε το 2-1 στον Πόουλσεν, ο οποίος με ένα ακόμα καθοριστικό γκολ χάρισε την νίκη στην ομάδα της Λειψίας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ