Αυτή τη φορά, δικαιούται να κρατήσει, τα πολλά θετικά που έβγαλε στο γήπεδο με αποκορύφωμά βέβαια, την σπουδαία και επιβλητική νίκη.
Η ομάδα του Σωφρόνη, όχι μόνο είχε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, αλλά θα χαρακτηρίζαμε αυτή με την ΑΕΛ, σαν την πιο μεστή και ποιο ποιοτική παρουσία.
Δικαίωσε κατά απόλυτο τρόπο τον κόσμο που πήγε στο ΓΣΠ κοντά στις 7 χιλιάδες ( βλέπε 6.500 εισιτήρια) που έφτιαξε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και αποζημιώθηκε σχεδόν στο φουλ από τους ποδοσφαιριστές.
Το ΑΠΟΕΛ νίκησε καθαρά και δίκαια τον αγώνα. Ήταν η ομάδα που έφταιξε δύο κλασικές ευκαιρίες με Νατέλ και Σόουζα πριν ο Κβιλιτάια ανοίξει το σκορ.
Στην επανάληψη αξιοποίησε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα με μία πολύ καλή τακτική που εφάρμοσε ο προπονητής και κυριάρχησε.
Είδαμε μία ομάδα η οποία είχε πειθαρχημένες και τις τρεις γραμμές. Πολύ καλή η άμυνα με τους Σάβιτς, Βινίσιους και Καρώ.

Η μεσαία γραμμή με Λουντέμο και Σόουζα δούλεψε εξίσου καλά, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, η κίνηση-απόφαση του Σωφρόνη να χρησιμοποιήσει και τον Ντογκαλά δεξιά με τον πολύ καλό Καρώ.
Πολύ καλός ξανά ο Σαμπάλα με ατομικές επιθετικές ενέργειες αλλά και με καλά δείγματα σαν αμυντικός στην αριστερή πλευρά.
Πολύ κινητικοί οι δύο Γεωργιανοί. Ο Κβιλιτάια με τα δύο γκολ και ο Οκριασβίλι με ενέργειες τέτοιες που θύμισε την αξία του.
Με τις γνωστές του εξάρσεις ο Νατέλ τον οποίο ένιωσε και πολύ μάλιστα η αντίπαλη άμυνα.
Τα επιπλέον κέρδη:
Οι τρεις βαθμοί ήταν το ζητούμενο και το πήρε το ΑΠΟΕΛ. Από εκεί και πέρα όμως είχε και άλλα οφέλη-κέρδη. Τα τρία γκολ που πρώτη φορά πέτυχε, το μηδέν παθητικό, τα δύο γκολ του Κβιλιτάια και το γεγονός ότι ο Λούκας Σόουζα σκόραρε ξανά και μαζί με τον Κβιλιτάια είναι οι πρώτοι σκόρερ με τρία γκολ.
Κρατάμε ακόμα την ταχύτητα που κερδίζει η ομάδα στην επίθεση, όταν αγωνίζονται οι Ντογκαλά, Νατέλ, Οκριασβίλι ενώ δούλεψε πολύ καλά η αμυντική γραμμή και είχε συνεισφορά για το μηδέν παθητικό.
Είναι επίσης σημαντικό, το βαθμολογικό άλμα που έκανε η ομάδα αφού ανέβηκε στην 4η θέση. Μακριά μεν από την 1η θέση, αλλά εντός της πρώτης 6άδας που μέχρι πριν από δύο αγωνιστικές, φαινόταν μακρινός στόχος!


Γίνεται ομάδα του Σωφρόνη:
Χαρακτηριστικά ομάδας του Κύπριου προπονητή αρχίζει να παρουσιάζει το ΑΠΟΕΛ. Με ποδοσφαιριστές που δεν σταματούν να τρέχουν (βλέπε με καλύτερη φυσική κατάσταση) και επίσης με τέτοιο πλάνο στο γήπεδο που βγάζει όλο και καλύτερη εικόνα.
Βλέπουμε επίσης τον Κύπριο προπονητή, να γίνεται ένα με τους παίκτες του. Ζει με τον τρόπο του το παιχνίδι και πανηγυρίζει επίσης με τον τρόπο του. Αρέσουν αυτά τα στοιχεία και στον κόσμο που αποδέχεται τον Κύπριο προπονητή και τον χειροκροτεί.
Οι επιστροφές, και τα εμπόδια
Η διακοπή λόγω Εθνικής, ίσως να έρχεται σε σωστό σημείο. Η ομάδα θα δουλέψει ακόμα πιο πολύ (δεν έχει πολλούς διεθνείς) όμως το πιο σημαντικό, είναι να δει ο Σωφρόνης κάποιους παίκτες να επιστρέφουν.
Έρχονται ακόμα δύο πολύ δύσκολα εμπόδια με ΑΕΚ και Ομόνοια. Χρειάζεται τόσο τον Ντε Βινσέντι, όσο και τον Μάγκλιτσα και τον Νταουσβίλι και τον Πολυκάρπου. Αυτοί είναι οι τέσσερις παίκτες που ίσως να προλάβουν να επιστρέφουν μέχρι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου που είναι το ντέρμπι στην Αρένα.
Δεν αναμένεται το ίδιο για τον Ντανίλο. Ο Βραζιλιάνος ενδέχεται να χρειάζεται ποιο πολύ χρόνο για να τεθεί στη διάθεση του προπονητή.
Με ικανοποίηση, βλέπει και η διοίκηση την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Αμέσως μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ, ο πρόεδρος και άλλα διοικητικά στελέχη, συγχάρηκαν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Μιχάλης Παπαγεωργίου