Όταν η παρουσία του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ για το ματς με την Φίτεσε επισημοποιήθηκε, ολόκληρη η ψυχολογία της ομάδας διαφοροποιήθηκε και οι Λονδρέζοι έδιναν σε όλους την αίσθηση πως το παιχνίδι απέναντι στους Ολλανδούς θα αποτελέσει μία απλή διαδικασία.
Πόσω μάλλον όταν ο πίνακας του σκορ «έγραφε» 3-0, πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Σον να πετυχαίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρώτο γκολ υπό τις οδηγίες ενός νέου προπονητή, και στην συνέχεια τον Χάρι Κέιν να συνεργάζεται με τον Λούκας για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
Το 3-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, τα χαμόγελα επέστρεψαν, αλλά δύο στιγμές ήταν αρκετές, προκειμένου η κατήφεια να κάνει και πάλι την εμφάνισή της. Η Φίτεσε, που είχε επικρατήσει της Τότεναμ επί ολλανδικού εδάφους, μείωσε στο 32’ και στην συνέχεια «έγραψε» ιστορία, μιας και αποτέλεσε μόλις την δεύτερη ομάδα τα 14 τελευταία χρόνια, που κατορθώνει να βρει δίχτυα δις, σε ντεμπούτο του Αντόνιο Κόντε, στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδας.
Κάπως έτσι, ένα εύκολο βράδυ μετατράπηκε σε ακόμη ένα τεστ για την Τότεναμ, με την αποβολή του Ρομέρο να έρχεται να επιβεβαιώσει την ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών των «spurs». Μία μαγική εικόνα για ένα μισάωρο, ένα ματς που θα μπορούσε να «αγγίζει» το 5-0, και εν τέλει κατέληξε στο 3-2, με απορία όλων να είναι «τι θα γινόταν αν»…
Σε κάθε περίπτωση, αν ο Αντόνιο Κόντε δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι και χθες τα αγωνιστικά και όχι μόνο ζητήματα της Τότεναμ, τώρα έχει μπροστά του την μεγαλύτερη απόδειξη. Είναι η ψυχολογία, είναι η νοοτροπία και οι αντοχές της ομάδας, αλλά και ο τρόπος αντίδρασης όταν κάτι δεν πάει καλά.
Και μέσα σε όλα αυτά… ο ανεπηρέαστος από κάθε εξέλιξη, Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος, αρχηγός της Τότεναμ, για ακόμη ένα ματς… περπατούσε και για ακόμη ένα ενενηντάλεπτο δεν συνεργάστηκε με τον Σον, με τις 14 περσινές τους συνεργασίες, να αποτελούν απλώς ένα δείγμα πως… κάποτε ο Κέιν ήθελε να βρίσκεται στο Λονδίνο και να «υπερασπίζεται» τον σύλλογό του.
Πλέον, αυτό δεν υφίσταται. Ο περσινός, πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ της Premier League θέλει να αποχωρήσει, και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ούτε η πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε, ούτε τα εγκωμιαστικά λόγια που έχει ακούσει στο παρελθόν από τον Ιταλό, αλλάζουν την φιλοσοφία του.
Καταλήγουμε λοιπόν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εκεί που η Τότεναμ οφείλει να προσθέσει στο παζλ της, ορισμένα σημαντικά κομμάτια.
Έναν ποιοτικό σέντερ φορ, που θα έχει χρόνο προσαρμογής έως ότου γίνει το αναπόφευκτο με τον Κέιν, έναν δημιουργικό χαφ, και πιθανώς και κάτι στην ανασταλτική της λειτουργία, καθώς ουδείς μοιάζει φοβερά αξιόπιστος, για τον τρόπο παιχνιδιού που συνηθίζει να υιοθετεί ο Αντόνιο Κόντε.
Διαφορετικά, η σεζόν δεν θα έχει καλό τέλος, και η πρόκριση του Europa Conference League που ακόμη είναι στα «χέρια» της, θα χάσει και το νόημά της.
Η Φίτεσε φρόντισε να το αποδείξει με κάθε τρόπο. Ένας Κόντε από… μόνος του, δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη στο χειμωνιάτικο, Βόρειο Λονδίνο!