Με ανακοίνωσή του, το Κοινοτικό Συμβούλιο της Άχνας καταφέρεται εναντίον του προέδρου του Εθνικού, Κίκη Φιλίππου! Αναλυτικά:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Άχνας αποφάσισε να απαντήσει δημόσια.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο ουδέποτε κατηγόρησε τον Εθνικό Άχνας παρά μόνον απάντησε στον κύριο Κίκη Φιλίππου όταν στην Πανκοινοτική Συγκέντρωση ισχυριζόταν ότι ο Εθνικός έχει άδεια οικοδομής στον συγκεκριμένο χώρο που διαχωρίστηκαν επτά οικόπεδα, ότι η άδεια δεν είναι στον χώρο αυτό. Αν και η άδεια οικοδομής δεν είναι μόνο για περίφραξη και υδατοδεξαμενή αλλά και για αποδυτήρια, χώρων πρώτων βοηθειών, διαιτητών και καφετέριας.

Διαβεβαιώνουμε ότι δεν είναι στον συγκεκριμένο χώρο των επτά οικοπέδων δηλαδή βόρεια των βοηθητικών γηπέδων αλλά νότια των γηπέδων και δεν έχει σχέση με τα επτά οικόπεδα, παρ’ όλο που ο χώρος αυτός είναι εκμισθωμένος στον Εθνικό.

Τονίζουμε ότι στο Κοινοτικό Συμβούλιο για απόψεις ήρθε αίτηση από την Επαρχιακή Διοίκηση μόνο για περίφραξη βοηθητικών γηπέδων και υδατοδεξαμενή. Παρακαλούμε τον κύριο Κίκη Φιλίππου που κάλεσε τον κόσμο να περνά από τα γραφεία του όποιος ενδιαφέρεται να εξετάσει τα έγγραφα να δείχνει μαζί με την άδεια οικοδομής και τα τοπογραφικά σχέδια για το που είναι τοποθετημένα τα συγκεκριμένα κτίρια. Για να μάθει ο κόσμος ποιος παίζει παιχνίδια!

Μάλιστα όχι αθλητικά!

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας στην Πανκοινοτική δεν εισηγήθηκε κάτι παρά μόνο μας κατηγόρησε ότι:

1) Πρέπει να πάμε φυλακή για την κατασκευή του γηπέδου τένις γιατί έγινε για δικά μας προσωπικά συμφέροντα, και ότι

2) Από τα 220 εκατομμύρια που έδωσε η Κυβέρνηση στην Επαρχία Αμμοχώστου δεν πήραμε τίποτα.

3) Για την άδεια οικοδομής στον χώρο των επτά οικοπέδων.

Για τα δύο πρώτα απαντήσαμε ότι δεν γνώριζε τα της Κοινότητας γιατί ήταν και τα δύο πριν το 2017 επί εποχής του προηγούμενου Συμβουλίου που ήταν Κοινοτάρχης ο κύριος Τσαππής. Όσο για το τρίτο δεν θυμόμασταν και είπαμε θα απαντήσουμε με μήνυμα όπως και έγινε.

Όσο για το ποιος πάει απρόσκλητος όταν έρχεται κάποιος εκλεκτός καλεσμένος ξέρει πολύ καλά ο κύριος Φιλίππου, μάλιστα κάποιος καλεσμένος του Κοινοτάρχη τον πρόσβαλε και τον υποχρέωσε να διαγράψει από το κινητό του τις φωτογραφίες που τραβούσε. Το Κοινοτικό Συμβούλιο ούτε καλέστηκε ποτέ αλλά και ούτε πήγε απρόσκλητο έστω και μία φορά. Απεναντίας εσύ κύριε Κίκη όποτε μυρίζεσαι κάτι τέτοιο ως διά μαγείας παρευρίσκεσαι εκεί, μάλιστα την τελευταία φορά πριν δύο μήνες περίπου αυτός που σας συνόδευε εναντιώθηκε σε κάποιον εκλεκτό μας προσκεκλημένο και φώναζε δημόσια είσαστε όλοι άχρηστοι στο εστιατόριο «ΓΑΛΗΝΗ».

Το γήπεδο futsal ανήκει στην Κοινότητα και το παραχωρούμε στον Εθνικό Άχνας χωρίς να εισπράττουμε ούτε το τυπικό ενοίκιο άρα είναι δική σας υποχρέωση να το συντηρείτε.

Αν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου πολεμάμε τον Εθνικό Άχνας το αποδείξαμε έμπρακτα όχι μόνο με την στήριξη του Συμβουλίου αλλά και με τις χιλιάδες ευρώ που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τον Εθνικό.

Ξέχασε ο κύριος Κίκης Φιλίππου τη συμπαράσταση που δώσαμε τελευταία για το αίτημα της Ομόνοιας να έχει ως έδρα το Δασάκι Άχνας αν και δεν είχαμε καμία ενημέρωση, το ακούσαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ξέχασε ότι ήταν μαζί με τον Κοινοτάρχη όταν ο Κοινοτάρχης μίλησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Το αν ο Κοινοτάρχης ή το Κοινοτικό Συμβούλιο σπέρνουν διχόνοια ή προκαλούν εντάσεις το γνωρίζει ο κόσμος της Κοινότητας. Εσείς κύριε Φιλίππου απαγορεύσατε στα νέα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κέντρου Νεότητας ΠΟΚΝΑ να χρησιμοποιά το βοηθητικό γήπεδο παρ’ όλο που πλήρωναν στον Εθνικό €600 το μήνα από την πρώτη Κυριακή που εκλέγηκε το Νέο Κοινοτικό Συμβούλιο, με την δικαιολογία ότι δεν αρκούσαν τα γήπεδα, με αποτέλεσμα να διαλύσει η ομάδα αυτή. Αν η νεολαία στήριζε τον Κοινοτάρχη που στήριζες εσύ δεν θα διαλύετο η συγκεκριμένη ομάδα. Αν θυμάστε σας παρακαλέσαμε μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΚΝΑ κύριο Αντρέα Πογιατζή τρεις τέσσερις φορές να τους επιτρέψετε να αγωνίζονται στο βοηθητικό γήπεδο όπως παλιά αλλά αρνηθήκατε.

Μας κατηγορείτε ότι σε δηλώσεις μας επιρρίψαμε ευθύνες στον Εθνικό για την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη τη γη. Αν θυμάστε εμείς καλούσαμε τον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα γιατί κάποιοι αρνιόντουσαν να υπακούσουν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ουδέποτε αναφέραμε τη λέξη Εθνικός για το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχουν αρχεία στα Μέσα Ενημέρωσης. Για το πάρκο κροκοδείλων όταν έγινε Πανκοινοτική για ενημέρωση των κατοίκων τοποθετηθήκατε θετικά κύριε Φιλίππου. Γιατί τώρα σκαλίζετε δύο άσχετα ξεχασμένα θέματα; Μήπως προσδοκείτε σε αντιπαραθέσεις και διχόνοια;

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ασπάζονταν και θα ασπάζονται την ιδέα «Εθνικός ‘Αχνας» και θα συνεχίσουν να εργάζονται για το καλώς νοούμενο συμφέρον της ομάδας όσο και αν κάποιοι θέλουν να διαδώσουν το αντίθετο.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΝΑ.

Το Νέο Κοινοτικό Συμβούλιο όχι μόνο έκανε περισσότερα έργα από κάθε άλλη φορά παρ’ όλο που μείωσε φορολογίες αλλά κατάφερε να διπλασιάσει και τα λεφτά της Κοινότητας ώστε να μπορεί να συνεχίσει την πρόοδο της Κοινότητας μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτού του είδους τα κουτσομπολιά γιατί πραγματικά δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο μαζί σας κύριε Φιλίππου. Αν κάποιοι θέλουν να αποδείξουν οτιδήποτε είμαστε διαθέσιμοι για δημόσια συζήτηση χωρίς μάλιστα να απειλούμε για νομικά δικαιώματα για κάτι που θα ειπωθεί και θα είναι τεκμηριωμένο. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνητικό έγγραφο για αυτό.