Μετά τη Μασσαλία και την πρώτη επαφή που είχε με το νέο σκάφος IQfoil,ο Ανδρέας Καριόλου, συνεχίζει την παρουσία του σε αγώνες για την προετοιμασία του ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων.
Ο έμπειρος ιστιοπλόος μας, πήρε μια πρώτη γεύση από το IQfoil στη Μασσαλία, όπου το ζητούμενο ήταν η προσαρμογή του με τα νέα δεδομένα στο άθλημα, θα αγωνιστεί στην Αθήνα όπου θα λάβει μέρος στην 30η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Αθηνών. Οι αγώνες άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 14 Νοεμβρίου, ενώ ο Ανδρέας Καριόλου θα ριχτεί στη Θάλασσα στις 9 του μήνα και ο στόχος του είναι η ακόμα καλύτερη εξοικείωση, προκειμένου στις μελλοντικές του υποχρεώσεις σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη.
Στους αγώνες που γίνονται στην Αθήνα λαμβάνουν μέρος αθλητές ψηλού επιπέδου με την παρουσία του Ελλαδίτη Βύρωνα Κοκκαλάνη να ξεχωρίζει. Πρόκειται για αθλητή με σημαντικές διακρίσεις στο ψηλότερο επίπεδο του αθλήματος, ενώ στους αγώνες θα λάβουν μέρος και αθλητές από άλλες χώρες, όπως η Λιθουανία.
Το IQfoil αντικατέστησε το RS:Χ και o Ανδρέας Καριόλου λόγω της συμμετοχής του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, δεν είχε τη δυνατότητα να προπονηθεί νωρίτερα με το νέο σκάφος. Κάθε αγώνας που συμμετέχει σε αυτό το στάδιο είναι και μια νέα ευκαιρία προσαρμογής στα νέα δεδομένα και μέσα από την όλη προσπάθεια αν έρθει και το αποτέλεσμα τόσο το καλύτερο.