Ο προπονητής της Ανόρθωης, Τιμούρ Κετσπάγια παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη ενόψει του αγώνα (Πέμπτη, 17:30) με τη Φλόρα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Η αρχική τοποθέτηση: «Στο πρώτο παιχνίδι νιώσαμε απογοήτευση, αφού προηγηθήκαμε με 2-0 αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε».
Πόσο άλλαξε τη διάθεση νίκη στo ντέρμπι με την Ομόνοια; «Είναι σημαντικό, όταν κερδίζεις την περσινή πρωταθλήτρια. Δεν είμαστε αυτό που θέλουμε και για αυτό χάσαμε πολλούς βαθμούς. Ούτε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν ήξερα, ότι καμία κυπριακή ομάδα δεν έχει εκτός έδρας νίκη. Θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μας η νίκη. Είναι και το χρηματικό ποσό. Δεν βρίσκεις εύκολα, ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αύριο».
Για τη Φλόρα, τα δυνατά και αδύναμα σημεία: «Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και δυνατά σημεία. Αυτό που ήταν μάθημα για μας, είναι ότι χάσαμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας και ενώ νικούσαμε 2-0. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, θα «τρέχει» πιο γρήγορα η μπάλα».
Για τις επιλογές της ενδεκάδας και αν θα έχει στο μυαλό του και τον αγώνα με την Πάφο: «Αν έλεγα ότι σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι… Όχι. Σκεφτόμαστε και το επόμενο παιχνίδι. Είχαμε ένα ταξίδι πέντε ώρες, ενώ μετά το παιχνίδι, δεν θα έχουμε αρκετές μέρες μετά για προετοιμασία. Έχει και συνέχεια. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε από αύριο να παίρνουμε βαθμούς, είμαστε σε καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια».
Αν θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση: «Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι. Αν έρθει η νίκη και τα αποτελέσματα που θέλουμε, θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας».
Αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές και για το πως θα μπορέσει η ομάδα να περιορίσει τα λάθη: «Θα έχουμε και αλλαγές. Πάντα θα γίνονται λάθη. Θα πρέπει να προσέχουμε, να κάνουμε όσο το δυνατό πιο λίγα λάθη. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, όμως ερχόμαστε εδώ μετά από ένα καλό αποτέλεσμα, η ψυχολογία είναι στο ζενίθ και για αυτό θα πάμε για τη νίκη».
Για τον Σάπινεν: «Δεν είναι μόνο αυτός. Όλους τους παίκτες πρέπει να τους προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για την παρουσία του ξανά στο Ταλίν: «Ήταν πριν πολύ καιρό. Είναι πάντα πολύ ωραίο το να έρχεσαι εδώ. Είναι πολύ καλός ο καιρός για να παίξεις ποδόσφαιρο. Δεν είναι όπως την Κύπρο, που ακόμη έχει ζέστη. Ελπίζω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουμε. Για μας και τη Φλόρα είναι πιο εύκολο να πάρουμε βαθμούς όταν παίζουμε μεταξύ μας, παρά όταν παίζουμε με άλλους αντίπαλους».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Η αρχική τοποθέτηση: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπορούσαμε να κερδίσουμε στο ΓΣΠ, αλλά ίσως να ήταν δίκαιη η ισοπαλία. Ξέρουμε τις δυσκολίες, που θα βρούμε και είμαστε συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε».
Για το πόσο άλλαξε την ψυχολογία η νίκη επί της Ομόνοιας: «Δεν είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Η νίκη με την Ομόνοια άλλαξε την ψυχολογία των παικτών, είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο έτοιμοι για να το καταφέρουμε».

No description available.