Η Κηφισιά έγινε η 16η ομάδα που πήρε την πρόκριση στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 1-0 του Aπόλλωνα Σμύρνης. Μια ιστορική-νίκη πρόκριση για πρώτη φορά για την ομάδα των Βορείων Προαστίων από τη στιγμή που έγινε φέτος για πρώτη φορά ΠΑΕ.
Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Κηφισιά πέτυχε στο 88′ του αγώνα ο Καλλέργης με σουτ μέσα από την περιοχή νικώντας τον Βέρχουλστ και πανηγυρίζοντας εν συνεχεία έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του και άπαντες στον πάγκο της ομάδας των γηπεδούχων.
Το πρώτο μέρος άνηκε στον Aπόλλωνα Σμύρνης που παίζοντας με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έπαιξαν στα ίσια την ομάδα του Φέστα και δεν κλείστηκαν στην εστία τους.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 13′ όταν ο Ματέι έφυγε τετ α τετ με τον Μιχελή, είχε το χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει, αλλά όταν μπήκε στην περιοχή πλάσαρε πάνω από την εστία του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης, Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τεττέη, Καραγκούνης (62′ Κρητικός).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Βιτλής, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Άλβες (46′ Τσιλούλης), Φατιόν (46′ Κάστρο), Παπαγεωργίου, Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Σαχλί, Ντάουντα.
Πλέον συμπληρώθηκαν οι 16 ομάδες της έκτης φάσης οι οποίες είναι: Oλυμπιακός, ΠΑΟΚ, AΕΚ και Aρης, Παναθηναϊκός, Ιωνικός, Βόλος, Άγιος Νικόλαος, Παναιτωλικός, Λαμία, Λεβαδειακός, AΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΟΦΗ, Νίκη Βόλου και Κηφισιά.
Θυμίζουμε πως από τη φάση των 16 οι αγώνες είναι διπλοί ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από την ΕΠΟ πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση της 6ης φάσης.