Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ πέτυχε ο Μαξ Κίλμαν που άνοιξε το σκορ στον αγώνα απέναντι στην Έβερτον και βοήθησε την ομάδα του να πάρει ακόμη μία πολύτιμη νίκη.
Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός είναι από τους κορυφαίους των «λύκων» τη φετινή σεζόν, έχοντας συμβάλει σε τεράστιο βαθμό ώστε η ομάδα του να βρει τα πατήματά της μετά το κακό ξεκίνημα. Όλα αυτά μοιάζουν ξένα στον Άγγλο καθώς μέχρι πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας.
Ο Κίλμαν αγωνιζόταν στη Μέιντενχεντ Γιουνάιτεντ, ομάδα της πέμπτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά και δανεικός στην Μάρλοου και την 8η κατηγορία, πολύ μακριά από τα σημερινά σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.
Παράλληλα, ο Άγγλος αμυντικός έπαιζε futsal και μάλιστα είχε καταφέρει να βρεθεί στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και ένα ματς απέναντι στην Ουαλία ήταν και αυτό που του εκτόξευσε την καριέρα.
Ο Ματ Χομπς, υπεύθυνος των ακαδημιών της Γουλβς παρακολουθούσε τον αγώνα futsal ανάμεσα στην Αγγλία και την Ουαλία και παρατήρησε τον Κίλμαν. Ρώτησε για εκείνον και πήγε να τον δει και στην Μέιντενχεντ Γιουνάιτεντ όπου και αγωνιζόταν. Το δοκιμαστικό στους λύκους ήρθε το 2018, ο Άγγλος αμυντικός εντυπωσίασε και έγινε μέλος της ομάδας, κάτι που σήμαινε πως θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία, την Τσάμπιονσιπ.
Μπορεί το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ να ήρθε αργά, καθώς ήταν ήδη 23 ετών, όμως ο Κίλμαν δεν πτοήθηκε. Πάλεψε για μία θέση στο αρχικό σχήμα και τώρα υπό τις οδηγίες του Μπρούνο Λαγκ, έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι, όντας ένας εκ των κορυφαίων της Γουλβς στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.
Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον στον Κίλμαν; Η σεζόν είναι μεγάλη και η όρεξη του νεαρού στόπερ για ποδόσφαιρο ακόμα μεγαλύτερη και σίγουρα δεν σκοπεύει να αφήσει την ευκαιρία να χαθεί.