Στον πάγκο της Τότεναμ θα κάθεται πλέον και με κάθε επισημότητα ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον Ντάνιελ Λίβι και αναλαμβάνει να βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο τους «spurs», προτού τα πράγματα γίνουν… επικίνδυνα ως προς την διεκδίκηση της Ευρώπης.
Η επιστροφή του Αντόνιο Κόντε στο «Νησί» είναι γεγονός! Ο Ιταλός επέστρεψε και θα καθοδηγήσει την Τότεναμ για τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Ένα αρκετό διάστημα για να διαπιστώσουν και οι δύο πλευρές αν μπορούν να συνυπάρξουν, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική των «spurs» κόντρα στην Έβερτον, αλλά και από το ματς κόντρα στην Φίτεσε, σε δύο ημέρες από τώρα, για το Europa Conference League.
Την τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιζε Τρίτη στην Ιταλία και έχανε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδινε το 4ο ματς του ως βασικός στο Champions League με την φανέλα της!
Τα κατορθώματα του έμπειρου προπονητή επί αγγλικού εδάφους είναι λίγο-πολύ γνωστά. Καθοδήγησε για έναν χρόνο την Τσέλσι, κατέκτησε το πρωτάθλημα, και αποτελεί μόλις έναν από τους τέσσερις προπονητές στην ιστορία της Premier League που πήραν τον τίτλο στην πρώτη τους σεζόν στην Αγγλία.
Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει και η παράδοση του Αντόνιο Κόντε κόντρα στη νέα του ομάδα. Μία παράδοση που συνοψίζεται σε πέντε ενενηντάλεπτα, με τρεις νίκες, δύο ήττες και… καμία ισοπαλία!
Το μοναδικό δηλαδή αποτέλεσμα που η Τότεναμ δεν έχει φέρει και φέτος, ανεξαρτήτως αντιπάλου, σε ολόκληρη την Premier League, καθώς σε 10 ματς υπό τις οδηγίες του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, μετρούσε πέντε νίκες (ξεκίνημα με 3/3), και πέντε ήττες, με αποκορύφωμα το διάστημα του Σεπτεμβρίου όπου έχασε τρεις διαδοχικές φορές, με 9 γκολ παθητικό αθροιστικά.
Θα μπορέσει λοιπόν ο άνθρωπος που «λατρεύει» να μην χάνει, να περάσει στην Τότεναμ την εν λόγω νοοτροπία; Μία λογική που δεν διακατείχε τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, ή γενικότερα δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από το ρόστερ που απαρτίζει τους Λονδρέζους. Οψόμεθα…