Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο Masters του Παρισιού και στοχεύει στην εξασφάλιση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για 7η χρονιά στην καριέρα του.
Περίπου δύο μήνες μετά την τελευταία του παρουσία στα courts, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο Masters του Παρισιού και στοχεύει στην εξασφάλιση του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για 7η χρονιά στην καριέρα του.
Αν τα καταφέρει, θα ξεπεράσει τον Πιτ Σάμπρας με τον οποίον μοιράζονται το ρεκόρ των περισσότερων year-end No1 και θα κρατήσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ στην κατοχή του.

Υπάρχουν αρκετά σενάρια που αν επιβεβαιωθούν, ο Τζόκοβιτς θα διατηρήσει και το 2021 το θρόνο του στην ATP και είναι τα εξής:
Αρκεί να κατακτήσει τον τίτλο στο Paris Masters (ανεξάρτητα το αποτέλεσμα του Μεντβέντεφ)
Ο Τζόκοβιτς να φτάσει στον τελικό και ο Μεντβέντεφ να μην πάρει τον τίτλο
Ο Τζόκοβιτς να φτάσει στα ημιτελικά και ο Μεντβέντεφ να μην φτάσει τελικό
Ο Τζόκοβιτς να φτάσει προημιτελικά και ο Μεντβέντεφ να μην φτάσει ημιτελικά
Ο Τζόκοβιτς να φτάσει 3ο γύρο και ο Μεντβέντεφ να μην φτάσει ημιτελικά
Ο Μεντβέντεφ να μην φτάσει προημιτελικά (ανεξάρτητα με την πορεία του Τζόκοβιτς)

«Το Νο1 είναι υπό διεκδίκηση μεταξύ εμένα και του Μεντβέντεφ, όμως είμαι σε πολύ καλή θέση. Προφανώς αυτός είναι κι ο μεγάλος στόχος στο τέλος της σεζόν, μαζί με το Davis Cup. Οπότε ελπίζω να έχω ένα δυνατό τέλος στη σεζόν και να τερματίσω στο Νο1» ,είπε ο Νόλε ο οποίος ηττήθηκε από τον Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open και έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος, μετά τον Ροντ Λέιβερ το 1969, που κατακτά και τα τέσσερα Grand Slams την ίδια χρονιά.
Μετά την ήττα στον τελικό της Νέας Υόρκης, κυκλοφόρησαν σενάρια που ανέφεραν ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα παίξει σε άλλο τουρνουά φέτος, ωστόσο ο 34χρονος επιστρέψει διψασμένος για τένις, υπογραμμίζοντας ότι έχει προπονηθεί πολύ καλά το τελευταίο διάστημα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω», είπε στους δημοσιογράφους στο Παρίσι και συνέχισε: «Προπονούμαι πολύ καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Έχω καλή παράδοση στο Παρίσι και όλα αυτά με κάνουν αισιόδοξο ότι μπορώ να πάω μακριά στο τουρνουά. Σίγουρα η απουσία παιχνιδιών μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη οπότε είναι σημαντικό στο πρώτο μου παιχνίδι να παρουσιαστώ έτοιμος, με την απαραίτητη ένταση και να χτίσω πάνω του ώστε να νιώσω πιο άνετα στα επόμενα ματς».
Ο Νόλε θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Μάρτον Φούτσεβιτς και του Φάμπιο Φονίνι, στο 2ο γύρο του Paris Masters.
Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, αναφέρθηκε και στον τελικό του US Open με τον Μεντβέντεφ.
«Έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίζω τις ήττες ως μια ευκαιρία να εξελιχθώ. Νιώθω ότι αυτή η ήττα στο US Open ήρθε τη χειρότερη ή την καλύτερη στιγμή για μένα. Φυσικά είμαι απογοητευμένος που έχασα αλλά νιώθω και ευλογημένος με την αγάπη που εισέπραξα από το κοινό στο γήπεδο, κάτι που δεν είχα ξαναζήσει στη Νέα Υόρκη. Αυτή η ενέργεια που πήρα από το κοινό, από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο court, είναι νίκη ζωής για μένα».