Την δυσαρέσκεια του σχετικά με τα λεγόμενα του Ζοάν Λαπόρτα, ότι ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να μείνει στην Μπαρτσελόνα με μηδενικές απολαβές εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε ο Αργεντινός σούπερ σταρ.
Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», σε δηλώσεις που είχε κάνει άφησε να εννοηθεί πως ο «Πούλγκα», θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα αν είχε μηδενικές απολαβές. Από την πλευρά του ο Μέσι ανέφερε ότι ποτέ  δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
Παράλληλα τόνισε ότι είχαν συμφωνήσει να υπάρξει μείωση των απολαβών του κατά 50%, ενώ μεταξύ άλλων ο Μέσι μίλησε για την μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και για το πώς έχει προσαρμοστεί.
«Έκανα ό,τι ήταν δυνατό από την πλευρά μου για να μείνω. Ποτέ δεν μου ζητήθηκε να παίξω δωρεάν. Μου προτάθηκε να μειώσει τις αποδοχές μου κατά 50% και το αποδέχτηκα χωρίς πρόβλημα. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Ήταν επιθυμία δική μου και της οικογένειάς μου να μείνουμε στη Βαρκελώνη.
Θεωρώ άτοπες τις δηλώσεις του κυρίου Λαπόρτα. Δεν χρειαζόταν να πει κάτι τέτοιο, γιατί είναι σαν να αποποιείσαι τις ευθύνες σου και να μην αποδέχεσαι τις συνέπειες. Αυτά που είπε προκάλεσαν αμφιβολίες στον κόσμο για το πρόσωπό μου και δεν θεωρώ πως αξίζω κάτι τέτοιο» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο ίδιος.
Στην συνέχεια των λεγομένων του και αναφερόμενος στην μεταγραφή του τόνισε: «Ήταν μεγάλη αλλαγή, που δεν τη φανταζόμουν. Όμως ευτυχώς έχουμε προσαρμοστεί οικογενειακώς, τα παιδιά μου πάνε ήδη σχολείο και λίγο-πολύ έχουμε μπει σε έναν ρυθμό καθημερινότητας. Είμαστε χαρούμενοι στο Παρίσι. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου με την Παρί.