Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Άρσεναλ να ολοκληρώσει ακόμη έναν πολύ θετικό για αυτήν μήνα, επικρατώντας της Λέστερ με 2-0 στο «Κινγκ Πάουερ»! Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα παρέμεινε αήττητο για 9ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, και συνέχισε μία παράδοση, που διαρκεί 19 χρόνια, και έχει ως θέμα της το… τελευταίο ματς του Οκτωβρίου!
Δεν έχουν περάσει περισσότερο από 30 ημέρες, από τότε που ο Μικέλ Αρτέτα αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του μήνα στην Premier League, οδηγώντας την Άρσεναλ σε διαδοχικές νίκες, και ξεπερνώντας το «σοκ» των τριών πρώτων αναμετρήσεων, όπου οδήγησαν την ομάδα στην διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, με μηδέν γκολ και μηδέν βαθμούς!
Ο Μικέλ Αρτέτα δούλεψε, η Άρσεναλ σοβαρεύτηκε και η βαθμολογική ανάταση που παρουσίασε, σαφώς και είναι αξιέπαινη. Μία πορεία, που συνεχίστηκε και σε όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου, με επιστέγασμα της προσπάθειας, τις δύο διαδοχικές νίκες σε Premier League και Λιγκ Καπ, στο «Έμιρεϊτς», και την εκπληκτική νίκη στο «Κινγκ Πάουερ» με 2-0!
Σαφώς και αναφερόμαστε στις αναμετρήσεις των «κανονιέρηδων» κόντρα στην Άστον Βίλα και την Λιντς, αλλά και το «διπλό» στο Λέστερ, συνεχίζοντας την παράδοση του Μικέλ Αρτέτα κόντρα στους «αλεπούδες»! Τρία ματς που ολοκληρώθηκαν με συνολικό σκορ 7-1, και απέφεραν στην Άρσεναλ ηρεμία και σιγουριά, ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα, συνέχισαν και ένα σερί. Μία «μίνι» παράδοση για τους Λονδρέζους, η οποία δεν είναι γνωστή, αλλά σε κάθε περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Ο λόγος για το τελευταίο ματς της Άρσεναλ στην εκάστοτε σεζόν, το μήνα Οκτώβριο. Ένα ματς που ανεξαρτήτως αντιπάλου ή διοργάνωσης, οι «κανονιέρηδες» με κάποιον… περίεργο τρόπο, δεν το χάνουν. Το τελευταίο τους ανεπιτυχές αποτέλεσμα άλλωστε στο πρωτάθλημα, στο τελευταίο ματς του Οκτωβρίου ήταν το 2002.
Αντιστοίχως, την ίδια σεζόν, οι ήττες είχαν «διπλασιαστεί» καθώς το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ τότε, ηττήθηκε και από την Ντόρτμουντ, με 2-1, μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπλάκμπερν με το ίδιο σκορ!
Πλέον, η παράδοση συνεχίζεται. Η Άρσεναλ συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις, εξασφάλισε την πρόκρισή της για τους «8» του Carabao Cup και προετοιμάζεται για το ματς με την Γουότφορντ. Σε ένα ενδεχόμενο τρία στα τρία στο Βόρειο Λονδίνο, θα αναζητήσουμε τις νίκες στις αρχές Νοεμβρίου…