Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με το εμφατικό 6-1, εκτός έδρας, απέναντι στην Μάδεργουελ για την Ρέιντζερς, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι έκαναν το… λάθος να προηγηθούν σχετικά νωρίς, με τον Μουγκαμπί να ανοίγει το σκορ στο 13’ παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του ΜακΓκρέγκορ σε κεφαλιά του Σόλχολμ. Κατάφεραν να αντισταθούν, δε, για 42 λεπτά…
Στο αμέσως επόμενο, ο αρχηγός των Προτεσταντών και… εορτάζων σήμερα Ταβερνιέρ με εκπληκτικό βόλε ισοφάρισε σε 1-1. Ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από ασίστ του ίδιου παίκτη, ο Σακάλα με κεφαλιά-δυναμίτη, σημείωσε το 1-2!
Στην επανάληψη, ξανά ο Σακάλα με ωραίο σουτ, που βρήκε και πάνω στον Γκος, προτού καταλήξει στο βάθος της εστίας του Κέλι, για το 3-1 υπέρ της Ρέιντζερς λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.
Το παιχνίδι «καθάρισε» ουσιαστικά στο 67’, όταν η Μάδεργουελ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ο’ Ντόνελ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Μπάσεϊ.
Ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα τρία γκολ στην συνέχεια, με τον Καμαρά να κάνει σεφτέ για φέτος στο πρωτάθλημα, με «φωτοβολίδα» από τα 25 μέτρα στο 75’.
Με τον Σακάλα να «σφραγίζει» την φοβερή του απόδοση με ένα τρίτο τέρμα, στο 86ο λεπτό, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Ρουφ διαμόρφωσε το τελικό 6-1 για τους «τζερς»!
Αναλυτικά, η δωδέκατη αγωνιστική:
Σάββατο 30/10
Αμπερντίν-Χαρτς 2-1
(49’ Γουάτκινς, 69’ Φέργκιουσον – 45+2’ πεν. Σάταρ)
Σέλτικ-Λίβινγκστον 0-0
Νταντί Γιουνάιτεντ-Σεντ Τζόνστον 0-1
(17’ Κρόφορντ)
Σεντ Μίρεν-Νταντί 0-1
(11’ Άντερσον)
Ρος Κάουντι-Χιμπέρνιαν (αναβολή)
Κυριακή 31/10
Μάδεργουελ-Ρέιντζερς 1-6
(13′ Μουγκαμπί – 43′ Ταβερνιέρ, 45’+1′, 63′, 86′ Σακάλα, 75′ Καμαρά, 90’+1′ Ρουφ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: