Τέλη Μαΐου οι φίλοι της Ομόνοιας πανηγύριζαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Μέσα στο καλοκαίρι είδαν την ομάδα τους να προκρίνεται για δεύτερη σεζόν σε ευρωπαϊκό όμιλο, αλλά αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά.

Φτάσαμε τέλη Οκτωβρίου και οι φίλοι της ομάδας ούτε που θέλουν να κοιτάζουν τον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα τους είναι στην 8η θέση με 7 βαθμούς, όσους έχουν άλλες τρεις ομάδες. Ουσιαστικά μόνο μια ομάδα στο πρωτάθλημα έχει λιγότερους βαθμούς από την Ομόνοια και αυτός είναι ο Εθνικός Άχνας.

Η διαφορά της περσινής Ομόνοιας από πλευράς αριθμών με την φετινή είναι χαώδης.

-Πέρσι μετά από εφτά παιχνίδια ήταν μόνη της στην 3η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Μόλις δύο πίσω από την κορυφή και μόλις έναν από την 2η θέση και φέτος όχι μόνο είναι στην 8η θέση αλλά έχει όσους βαθμούς (7) έχουν άλλες τρεις ομάδες  (ΠΑΕΕΚ, Πάφος και Δόξα), απέχει από την κορυφή δέκα βαθμούς και η πρωτοπόρος ομάδα δεν έπαιξε ακόμα στην 8η αγωνιστική.

-Πέρσι μετά από εφτά ματς ήταν αήττητη με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Φέτος οι ήττες της είναι οι διπλάσιες από τις νίκες της (τέσσερις έναντι δύο), ενώ έχει και μια ισοπαλία.

-Πέρσι μετά από τα εφτά πρώτα ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα πέτυχε 11 γκολ, φέτος κατάφερε να βρει δίχτυα λιγότερες από τις μισές φορές (5), ενώ δέχθηκε 7 γκολ σε σχέση με τα 5 περσινά στην αντίστοιχη εποχή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ομόνοια βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης αγωνιστικής κρίσης των τελευταίων τουλάχιστον δυόμιση χρόνων και επιβάλλεται όσοι αποτελούν το οικοδόμημα αυτή της, διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές (ο κόσμος δε φέρει ευθύνη) να βρουν τον τρόπο να βγάλουν την ομάδα από αυτό το αδιέξοδο.

Χρίστος Χρίστου