Στην ΑΕΛ ψάχνουν να βρουν τι πάει λάθος τις τελευταίες εβδομάδες και η ομάδα παρουσιάζει αυτή την πτώση στην απόδοση της.

Μια ομάδα που αλλιώς ξεκίνησε, σε απόδοση, την χρονιά και αλλιώς πάει τώρα. Αυτό έχει αντίκτυπο και στα αποτελέσματα της ομάδας αφού χθες ηττήθηκε από τον Άρη σε ένα παιχνίδι που δεν μπόρεσε να απειλήσει σχεδόν καθόλου στην επανάληψη.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού μοιάζει να είναι η πρώτη αιτία για να μην έχει η ομάδα καλή απόδοση. Αυτό και σε συνάρτηση με την πίεση που φέρεται να έχουν οι ποδοσφαιριστές δεν βγαίνει σε καλό για την ομάδα. Από εκεί και πέρα η κακή περίοδος που βρίσκονται κάποιοι παίκτες κλειδιά της ομάδας, επίσης επηρεάζει.

Περαιτέρω και η μη στήριξη από τον κόσμο, με τους οπαδούς της ομάδας να παραμένουν εκτός στην μεγάλη τους πλειοψηφία, σίγουρα και αυτό παίζει ρόλο. Τα 1500 εισιτήρια που έχει πάνω κάτω η ΑΕΛ στο Τσίρειο, δεν είναι άξια αναφοράς για το μέγεθος του κόσμου που έχει αυτή η ομάδα. Σε άλλες εποχές και σε φθίνουσες πορείες ο κόσμος ήταν τουλάχιστον διπλάσιος στα εντός έδρας ματς.

Για το ντεφορμάρισμα, το παραδέχτηκε και ο Ντούσαν Κέρκεζ που σημείωσε ταυτόχρονα ότι για το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών η ομάδα άλλαξε και το σύστημα της για να μπορέσει να πάρει βαθμούς. Στην σούμα η ΑΕΛ με αλλαγμένο σύστημα και την πτώση σε απόδοση, έχει πάρει 7 από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε, νίκες με ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, ισοπαλία με Εθνικό ενώ ηττήθηκε από Άρη. Ως απολογισμός δεν είναι άσχημος και αν δεχθούμε ότι η ομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει πλέον προφανώς και η κατάσταση θα βελτιωθεί και βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Στην ομάδα δείχνουν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι η ομάδα μπορεί να παραμείνει στα ψηλά και ότι ήταν απλά μια κακή περίοδος. Περισσότερο είναι στο χέρι τους να το κάνουν αυτό και να κλείσουν αν θέλετε και κάποια στόματα. Για να έχει ελπίδα η ΑΕΛ να αλλάξουν τα πράγματα σαφέστατα και πρέπει κάποιοι στην ομάδα να αλλάξουν ταχύτητα και να παρουσιαστούν όπως πρέπει.

Αριστείδου Μιχαήλ