Μεγάλη και ιστορική νίκη για την πετοσφαιρική Νέα Σαλαμίνα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021. Μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν την ΑΕΚ στο Γυμνάσιο Αγ. Νεοφύτου με 3-2 σετ και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην Α Κατηγορία μετά το 1985. Η ομάδα του Μπάλλου εξασφάλισε τους πρώτους δυο βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών.
Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής ( δεν έγινε στις 19 Οκτωβρίου). Η ΑΕΚ δέχθηκε την πρώτη της ήττα, αλλά πήρε ένα πολύτιμο πόντο.
Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα κερδίζοντας σε 23’ 16-25 και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το δεύτερο σετ ήταν πολύ ανταγωνιστικό με την Νέα Σαλαμίνα να επιβάλλεται σε 28’ 25-22 και να ισοφαρίζει 1-1. Οι παίκτριες του Μπάλλου κατόρθωσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αφού σε 26’ κέρδισαν το τρίτο σετ 25-20 και προηγήθηκαν 2-1.
Ωστόσο, οι παίκτριες της Σ. Τσαγγαρίδου βρήκαν τον τρόπο και ισοφάρισαν 2-2 κερδίζοντας το τέταρτο σετ 18-25 σε 25’. Τα πάντα κρίθηκαν στο τάϊ – μπρέικ όπου μετά από ένα αμφίρροπο σετ που ολοκληρώθηκε στους έξτρα πόντους με ανατροπές, η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 16-14 σε 22’ κερδίζοντας τον αγώνα.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΓΡ. ΜΠΑΛΛΟΣ): Θεοδούλου, Προκοπίου, Strefling, Κόκκινου, Lezhenkina, Palmieri – Λίμπερο: Γεωργίου – Αλλαγές: Πέτρου.
ΑΕΚ (Σ. ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΟΥ): Condotta, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Shevchuk, Santana, Χατζηπέτρου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη.