Πίκρα, απογοήτευση, προβληματισμός. Αυτό επικρατεί στην Ομόνοια μετά την ήττα από την Ανόρθωση. Οι «πράσινοι» είναι καθηλωμένοι στους εφτά βαθμούς και δεν λένε να ανακάμψουν.
Η παρουσία της ομάδας στους αγώνες πρωταθλήματος είναι κακή και από το ξεκίνημα έχει χαθεί η επαφή με τις ομάδες που προπορεύονται.
Λογικό, είναι να αντιδρά και ο κόσμος που βλέπει στο γήπεδο μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που διακρίθηκε την προηγούμενη διετία.
Ευθύνες για την όλη κατάσταση έχουν όλοι με τα περισσότερα πυρά να στρέφονται προς τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός προπονητής βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο και δέχεται κριτική για τις επιλογές που κάνει στην ενδεκάδα, τη διαχείριση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την αδυναμία να παρουσιάσει ένα σύνολο που να θυμίζει ότι πέρσι κατάκτησε το πρωτάθλημα.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν είναι τόσο καλή όσο την περσινή χρονιά και έδωσε το σύνθημα για βελτίωση ενόψει της συνέχειας, εν μέσω δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων.
Προβληματισμός και στη διοίκηση, με τον Σταύρο Παπασταύρου να βλέπει από κοντά τα… χάλια της ομάδας. Η παρουσία του στην Κύπρο θα αποτελέσει ευκαιρία για κατ΄ ιδίαν επαφές με τους όλους τους αρμόδιους.
Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, είναι πολλοί που δεν μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο, αυτό που πραγματικά αξίζουν. Ακόμη και αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη θέληση για να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά, παρασύρονται από την γενική μετριότητα και έτσι, η ομάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει…
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι κόντρα στη Βασιλεία την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ με τους «πράσινους» να έχουν ανάγκη από μια καλή εμφάνιση, έστω και αν δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης. Πιο σημαντικός είναι ο αγώνας που θα ακολουθήσει με τον Εθνικό εκτός έδρας τη μεθεπόμενη Κυριακή, σε ένα ματς που επιβάλλεται η νίκη για να μπει τέλος στην κατηφόρα…
Ανδρέας Ανδρέου