Η ΑΕΛ υποδέχεται τον Άρη σε ένα λεμεσιανό ντέρμπι που προφανώς και με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι η ομάδα που έβαλε ψηλούς στόχους από την αρχή του πρωταθλήματος και κοντράρεται με τους πράσινους της πόλης που θέλουν φέτος να ψηλώσουν ανάστημα και να διεκδικήσουν είσοδο στην πρώτη εξάδα. Ο Άρης βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία από την ΑΕΛ, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά να συμβαίνει, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να δείχνει ικανή να παραμείνει εκεί που είναι με την εικόνα της. Την τελευταία φορά που τα είπαν οι δύο ομάδες ήταν την περίοδο 2017/18 με την ΑΕΛ να κερδίζει 1-0 και 2-1 τα δύο παιχνίδια.

Η ΑΕΛ έχει μια περίοδο μετρίων εμφανίσεων αλλά στην ουσία μετράει μόνο την ισοπαλία με τον Εθνικό ως απώλεια βαθμών καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει παιχνίδια, μη έχοντας καλή απόδοση, δείγμα της ποιότητας της ομάδας. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες σε ένα παιχνίδι που θα είναι δύσκολο για την ομάδα. Εκτός πλάνων είναι οι Έουλερ και Αντωνίου για την ΑΕΛ.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ αναμένεται να παρατάξει τους Βοζίνια, Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Μαζάν, Σάντος, Μεντόγιεβιτς, Ριέρα, Μάζουρεκ, Τόρες, Μαίντεβατς και Τσέποβιτς.

Ο Άρης είναι η ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και έχει καταφέρει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε μια πορεία που θυμίζει εποχή Μπλαχίν στην ομάδα. Οι πράσινοι της Λεμεσού πάνε στο παιχνίδι θέλοντας να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ. Μια νίκη κόντρα στην ΑΕΛ σαφώς και θα στείλει εκ νέου μηνύματα για την δυναμική της ομάδας στην φετινή χρονιά. Εκτός πλάνων είναι οι Σιμιόν και Σλόγκαρ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Καζού, Λόπες και Πατσέκο.

Ο Λιάσος Λουκά αναμένεται να παρατάξει τους Βανά, Σίντεφελντ, Ρονγκάλια, Γιάγκο, Ντελμίρο, Μανού, Φράγκος, Σπόλιαριτς, Κβασιούκ, Μπάμπικα και Στεπίνσκι.

Αριστείδου Μιχαήλ