Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των λαθών του στο σερβίς και τόνισε ότι στα τελευταία τουρνουά δεν παίζει όπως θα περίμενε. Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Ο αποκλεισμός του από τον Τιαφό στη Βιέννη ήρθε με ανέλπιστο τρόπο καθώς από δικά του λάθη στο σερβίς κυρίως, ο Αμερικανός βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το ματς.
Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των λαθών του στο σερβίς και τόνισε ότι στα τελευταία τουρνουά δεν παίζει όπως θα περίμενε. «Δεν ήμουν καλός παίκτης μετά το δεύτερο και στο τρίτο σετ. Τόσο απλά. Κακή εκτέλεση, ψυχολογία, όλα αυτά τα πράγματα. Ίσως ένιωθε καλύτερα με τις επιστροφές του κι εγώ τον βοήθησα» είπε αρχικά.
Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα κούρασης, απαντώντας: «Νιώθω μια χαρά, μπορώ να παίξω ακόμη. Είναι περίεργο γιατί το ίδιο μου συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι από αυτά τα μπλακ άουτ που ξαφνικά μπερδεύτηκα μόνος μου, πήγαινα για πολλά νομίζοντας ότι θα με βγάλουν σε κάτι καλό. Έκανα όμως πολλά διπλά λάθη που είναι σοκαριστικό για κάποιον του δικού μου βεληνεκούς. Μου έφευγαν βαθιά τα σερβίς και ένιωθα πως δεν είχα τον έλεγχο της μπάλας. Είναι περίεργο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση του Gazzetta για τα ανεξήγητα πολλά διπλά λάθη, ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Ούτε εγώ έχω συνηθίσει να βλέπω τον εαυτό μου σε τέτοια κατάσταση. Πρέπει να δουλέψω το σερβίς μου, να δω τι δεν δούλεψε σωστά. Μήπως έκανα κάποιο τεχνικό λάθος. Θα κάτσω να αναλύσω τον αγώνα. Για μένα, δεν έχω κάνει καλά αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες και δεν είναι το πιο ωραιο συναισθημα να μην ειμαι στην καλύτερη μου κατάσταση. Υπηρξαν αγώνες φέτος που με ζόρισαν και με εφεραν σε καταστάσεις δύσκολες εγκεφαλικά. Αγώνες που έπρεπε να κερδίσω και είχα φτάσει κοντά».
Με αφορμή αυτό τον ρωτήσαμε αν ήταν και θέμα κούρασης από τους αγώνες που έχει δώσει φέτος και πλησιάζουν τους 80.
«Εχω πολύ όρεξη να κερδίσω κι άλλα ματς και να αναδείξω κάτι καινούργιο. Οπότε δεν θα το έβαζα ότι οφείλεται σε κούραση. Υπάρχει ακόμη πάθος και θέλω να προσθέσω νίκες. Δυστυχώς όμως δεν έχω κάνει όσα στόχευα τους τελευταίους αγώνες. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά γιατί είναι κάτι που κάνω καλά» απάντησε ο Τσιτσιπάς στην συνέντευξη Τύπου που έγινε μέσω zoom λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.