Μπορεί τα προβλήματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι λίγο-πολύ γνωστά, μετά την ήττα που υπέστη από την Λίβερπουλ με 5-0, ωστόσο οι αριθμοί έρχονται να αναδείξουν πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι μη ανατρέψιμη!
Στην στατιστική κατηγορία άλλωστε που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση 20 ενενηνταλέπτων και σχετίζεται με την ανασταλτική λειτουργία των ομάδων της Premier League, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει διατηρήσει μόλις μία φορά την εστία της απαραβίαστη, στα τέλη Αυγούστου και την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στην Γουλβς, και έκτοτε ποτέ ξανά! Έχει μάλιστα δεχθεί γκολ σε 13 συνεχόμενα ματς στο «Όλντ Τράφορντ», πράγμα που συμβαίνει μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Από την άλλη πλευρά, στην κορυφή της εν λόγω στατιστικής κατηγορίας, βρίσκονται η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ, με την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθούν. Οι «κανονιέρηδες» με τον Άαρον Ράμσντειλ στην σύνθεσή τους, και τους Γκάμπριελ και Μπεν Γουάιτ στην βασική τους ενδεκάδα, δεν έχουν ακόμη ηττηθεί, όντες εξαιρετικοί, ενώ το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει ιδιαίτερα σταθερό, με την Σίτι και την Μπρέντφορντ να αποτελούν τις μοναδικές ομάδες που κατάφεραν να την «πληγώσουν» δις σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Πρακτικά λοιπόν, οι ομάδες των Μικέλ Αρτέτα και Γιούργκεν Κλοπ, αν και έχουν απόσταση επτά βαθμών, εντούτοις αποτελούν τις πιο σοβαρές ομάδες στην ανασταλτική τους λειτουργία. Αυτό επιδεικνύει και το 50% των clean sheets σε 20 αναμετρήσεις…
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Μπράιτον και Μπρέντφορντ με 9 ματς απαραβίαστης εστίας σε όλες τις διοργανώσεις, επί αγγλικού εδάφους σαφώς, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν η Τσέλσι, η Σίτι (9) και η Γουέστ Χαμ (8).
Τα «σφυριά» επίσης πραγματοποιούν αξιοπρόσεκτη πορεία, μετά και την πρώτη τους νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, έπειτα από έξι χρόνια, στην διαδικασία των πέναλτι στο Carabao Cup, ενώ η Τότεναμ βρίσκεται χαμηλά, με το ¼ των παιχνιδιών της να διέπονται από «μηδέν παθητικό», παρά το 3/3 στο ξεκίνημα!