Μιλώντας στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε» για το παιχνίδι ΠΑΕΕΚ-Ομόνοια ο Κώστας Μαλέκος στάθηκε στους δύο ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ Μάριο Δημητρίου και Μάρκο Χαραλάμπους.
«Ξέρω τους πλείστους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕΕΚ. Θυμάσαι που είπα ξανά ότι κάποια μάνατζερ και παράγοντες ασέλγησαν στον Κύπριο ποδοσφαιριστή; Αυτές οι ομάδες έχουν παίκτες που τους πέταξαν άλλες Κυπριακές ομάδες. Ο Δημητρίου δεν είναι τώρα που ξέρει μπάλα και ήταν από τους καλύτερους στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Δεν ήταν στην Ομόνοια και βγήκε στις δηλώσεις του και μίλησε για πετρινα χρόνια όταν στην Ομόνοια; Δεν ήταν πέτρινα χρόνια, είναι οι επιλογές των ξένων της Ομόνοιας τότε» είπε για τον Μάριο Δημητρίου.

Για τον Μάρκο Χαραλάμπους; «Την ιστορία του Μάρκου Χαραλάμπους την ξέρεις. Παικτούρα μεγάλη αλλά απογοητευμένος. Ήταν η φουρνιά του Λαίφη, του Μάριου Στυλιανού, του Πιέρου. Αυτοί ήταν απογοητευμένοι και θα σταματούσαν το ποδόσφαιρο. Όλη η Κύπριος διέκρινε το ταλέντο του τότε».
Γιατί δεν έπαιξε σε Ολυμπιακό και Δόξα; «Όταν παίζεις στο ΑΠΟΕΛ και απογοητευτείς και πηγαίνεις σε πιο μικρές ομάδες δεν είναι εύκολο. Αν μου δώσουν την ευκαιρία στο ΑΠΟΕΛ και αμείβομαι σωστά δεν θα μπει στο μυαλό μου να πάω να γίνω γιατρός και δικηγόρος. Ο Μάρκος είναι καθαρή απόδειξη. Πήγε Αμερική και τώρα επέστρεψε και βγάζει αυτή την εικόνα. Έχει στοιχεία φοβερά. Έχει και άλλους οι ΠΑΕΕΚ και δικαιώνομαι εγώ που είπα ότι ασέλγησαν κάποιοι πάνω τους. Δεν ιδρώνει το αυτί τους, αλλά τα λέει ο.. πελλός»