Σε πορεία αντίστροφης μέτρησης μπήκαν για τα καλά Δόξα και ΑΠΟΕΛ ενόψει και της μεταξύ τους αναμέτρησης το Σάββατο στο Μακάρειο.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα βαθμολογικά αναμέτρηση. Από την μια το ΑΠΟΕΛ θέλει για πρώτη φορά φέτος να κάνει ένα σερί τριών συνεχόμενων επιτυχιών προκειμένου να ανέβει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα ντέρμπι που ακολουθούν μέχρι το τέλος του α’ γύρου και από την άλλη η Δόξα που έμεινε πίσω βαθμολογικά θέλει επειγόντως βαθμούς.

-Στο ΑΠΟΕΛ πήραν δύο σημαντικές νίκες και ψάχνουν άλλη μία αυτή την φορά με καλύτερη εμφάνιση. Ο Σωφρόνης περιμένει να δει αν θα έχει κάποιον εκ των Νταουσβίλι ή Οκριασβίλι στην διάθεση του, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος τους. Η προπόνηση της Πέμπτης αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τους δύο Γεωργιανούς.
Ο Κύπριος προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Αναγκαστικά θα αλλάξει το πρόσωπο στην δεξιά πλευρά, με τον Δημήτρη Θεοδώρου να είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον τραυματία Τσεπάκ. Εξάλλου ο Θεοδώρου ήταν ο ποδοσφαιριστής που αντικατέστησε τον Μαροκινό μετά τον τραυματισμό του στο Τσίρειο στο 13ο λεπτό. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια στην επίθεση.


-Στην Δόξα θα ψάξουν την δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και πάλι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Η πρώτη και μοναδική φετινή νίκη ήταν απέναντι στην Ανόρθωση αλλά πάει καιρός από τότε, ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δύο θα είναι οι απουσίες για τον Κώστα Σακκά ο οποίος δεν υπολογίζει στους Χάρη Κυριάκου και Άφτο Εμπραλίτζε. Οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο σερί ήττες από Άρη και Ολυμπιακό και αν είναι δυνατόν αυτό το αποτέλεσμα να είναι η νίκη.

Χρίστος Χρίστου