Η ανάλυση του εκάστοτε αγώνα μέσω του «Instat Scout», μια εταιρεία που παρέχει επαγγελματικά εργαλεία για ατομική και ομαδική αξιολόγηση και ανίχνευση επιδόσεων, προκαλεί ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.
Μέσω λοιπόν της συγκεκριμένης πλατφόρμας, σας παρουσιάζουμε την ανάλυση της αναμέτρησης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και συγκεκριμένα παρακάτω την πλευρά της ΑΕΚ. Τα ποσοστά ευστοχίας στα σουτ στο στόχο, στα στημένα, τους κορυφαίους!
Η ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 54% κατοχή, έναντι 46% της Ανόρθωσης. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είχε πάνω από 50% στις τελικές προσπάθειες εντός στόχου και συγκεκριμένα 7 στις 13. Είχε επίσης 88% επιτυχία στις μεταβιβάσεις της.

ΣΟΥΤ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ

Είναι εξίσου αξιοπρόσεκτο το ποσοστό επιτυχίας στα σουτ στο στόχο. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε στη φωτογραφία παρακάτω, η ΑΕΚ είχε 75% στα σουτ που έγιναν κοντά στο ύψος της περιοχής και 57% εντός περιοχής! Με άλλα λόγια, είχε 7 στα 11 στα σουτ που επιχείρησε από πιο κοντινή απόσταση στην εστία και 0/2 μακριά απ’ την περιοχή.

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Στην παρακάτω φωτογραφία, μας δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε τα στημένα (σ.σ κόρνερ) η ΑΕΚ. Κανένα δεν πήγε στο κέντρο της μικρής περιοχής, τα πλείστα πήγαν κοντά στα δύο δοκάρια (από 40%), ενώ λιγότερες ήταν οι φορές που η μπάλα έφτασε κοντά στην περιοχή του πέναλτι (20%).

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Από πλευράς ΑΕΚ, οι κορυφαίοι σε απόδοση βάσει Istat Scout ήταν οι Άνχελ Γκαρσία και Ιβάν Τρισκόφσκι, οι οποίοι συγκέντρωσαν 273 βαθμούς έκαστος στην αξιολόγηση, ενώ ακολούθησε ο Ροσάλες με 264 βαθμούς, ο Εσπινόσα με 258, ο Λουΐς Γκουστάβο με 248 και ο Μιλίτσεβιτς με 247!

Ανδρέας Βεντούρης