Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 της Λιντς σε 14′ εντός έδρας χάρη στους Τσέιμπερς και Νκέτια. Αντίθετα στην άλλη μεριά του Λονδίνου, η Τσέλσι έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον και πέρασε στα πέναλτι με 4-3.
Η ομάδα του Μικέλ Αρτέρα είχε ένα ξεκούραστο βράδυ στο Emirates. Η Άρσεναλ χρειάστηκε 14′ για να καθαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του League Cup. Ο Κάλουμ Τσέιμπερς με το που μπήκε στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 55ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Πεπέ, ενώ ο Νκέτια στο 59′ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα των «κανονιέρηδων».
Η Λιντς προσπάθησε και έφτιαξε φάσεις όμως δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.
Στο Stamford Bridge η Τσέλσι δυσκολεύτηκε καθώς παρά το προβάδισμά της, ισοφαρίστηκε από τη Σαουθάμπτον και πήγε το ματς στα πέναλτι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πήρε προβάδισμα με τον Κάι Χάβερτζ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο ο Τσε Άνταμς με το… καλημέρα στην επανάληψη ισοφάρισε.
Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχη σε σχέση με τη Σαουθάμπτον, με τους Γουόλκοτ και Σμόλμπον να αστοχούν και τους «μπλε» να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΚΠΡ-Σάντερλαντ 0-0 (1-3 στα πέναλτι)
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο επιχειρώντας 10 σουτ προς την εστία του Λι Μπέργκ, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα που θα τους «πάρει» το άγχος. Το δεύτερο μέρος δεν είχε το ρυθμό του πρώτου, με τις δύο ομάδες να θέλουν να κρατήσουν πρώτα το «μηδέν» στην εστία τους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η ΚΠΡ αστόχησε σε τρία πέναλτι «χαρίζοντας» την πρόκριση και το εισιτήριο για την επόμενη φάση στη μαχητική Σάντερλαντ.