Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Ρόναλντ Κούμαν που σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο περιστατικό του προπηλακισμού που δέχθηκε κατά την αποχώρηση του από το Καμπ Νόου λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ομάδα οπαδών πλησίασε με άγριες διαθέσεις το αυτοκίνητο του:
«Το πρόβλημα είναι περισσότερο κοινωνικό. Είναι άνθρωποι με εκπαιδευτικό πρόβλημα δεν ξέρουν τι σημαίνουν νόμοι και αξίες. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ακριβώς το αντίθετο ακόμα και στο 0-2. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν της προσοχής μας. Δεν φοβήθηκα, όταν βρισκόμουν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν δίπλα μου και η σύζυγός μου.
Υπήρξε μία στιγμή που σκέφτηκα να κατέβω από το αυτοκίνητο, αλλά μετά αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να μην το κάνω. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος, αλλά δεν περιμένεις ποτέ κάτι τέτοιο. Υπήρξαν αρκετές προκλήσεις, κάποιοι που ήθελαν να έρθουν σε απευθείας αντιπαράθεση μαζί μου», ήταν τα λόγια του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος κατέληξε:
«Δεν έχει συμβεί μόνο σε μένα, αλλά και σε παίκτες που βρίσκονταν μαζί με τις οικογένειες τους, ακόμα και στον Κάρλες Πουγιόλ. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να μπορούμε να φεύγουμε ασφαλείς από το γήπεδο, δίχως τέτοια περιστατικά να μπορούν να επαναληφθούν».