Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Ανδρέας Χαρίτου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις μίλησε για τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στον φετινό μαραθώνιο, για την εμφάνιση με την ΠΑΕΕΚ και την ήττα, τον Φαμπιάνο και την συνέχεια.
«Οι αριθμοί δείχνουν πως πέρσι είχαμε 3 ήττες σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχουμε 3 ήττες σε 6 αγώνες. Δεν είναι κολακευτικό αλλά ούτε και αναμενόμενο. Σίγουρα είναι κάτι που προβληματίζει και η ομάδα προβλημάτιζε και πριν τον χθεσινό αγώνα που έχασε σχεδόν εύκολα».
Για το γεγονός πως η εμφάνιση με την ΠΑΕΕΚ ήρθε μετά από τις δυο καλές εμφανίσεις με Βασιλεία και Απόλλωνα: «Τις τελευταίες δυο χρονιές φαίνεται πως η Ομόνοια κερδίζει πιο εύκολα τα ντέρμπι ή τα μεγάλα παιχνίδια παρά αγώνες που σχετικά είναι με πιο βατούς αντιπάλους. Με τον Απόλλωνα η ομάδα ήταν θετική, όπως και στην Ελβετία. Υπάρχει αρκετός χρόνος και θεωρώ πως η ομάδα μπορεί να ανακάμψει» και πσόσθεσε για τις αρνητικές εμφανίσεις που αυξάνονται: «Δεν θα ήθελα να υπάρχει αμφισβήτηση στον προπονητή αλλά απ’ την άλλη η δουλειά σε μια ομάδα είναι καθημερινή και πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Έχει την ευθύνη ο Μπεργκ να βρει τις λύσεις και να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει και να φθάσει στα στάνταρ που ξέρουμε πως μπορεί».
Για τον Φαμπιάνο: «Ένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να είναι ανίκητος. Αν δεν τον βοηθήσει η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Έχει ευθύνη για το χθεσινό γκολ που δέχθηκε αλλά αν πάω πίσω στα τρία χρόνια του στην ομάδα, μόνο άλλο ένα λάθος τέτοιο θα βρω».
Για το πρωτάθλημα: «Θα υπάρξουν απώλειες από όλους. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Θα είναι δύσκολο να καλυφθεί αυτή η διαφορά αλλά υπάρχει χρόνος. Για την ώρα μόνο η ΑΕΚ είναι σταθερή».
Για το αν μπορεί η Ομόνοια να επανέλθει: «Βεβαίως. Ναι μας ανησυχεί κάπως η εικόνα αλλά απ’ την άλλη ξέρουμε την ομάδα, τις δυνατότητες της, τον προπονητή μας και υπάρχει ο χρόνος».