Πέρασαν ήδη έξι αγωνιστικές στην β’ κατηγορία, δείγμα ικανό για να μας επιτρέψει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να περιμένουμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και μέσα σε μερικές αγωνιστικές.
Αυτό μας δίδαξε η ιστορία του πρωταθλήματος της β΄ κατηγορίας και το είδαμε και φέτος όταν στις πρώτες 2-3 αγωνιστικές κάποιες ομάδες έδειχναν χαμένες αλλά στην πορεία βρήκαν τον δρόμο τους και κάλυψαν αρκετό από το χαμένο έδαφος.
Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται κατά πρώτο λόγο η Αλκή αλλά  και η Καρμιώτισσα η οποία με την αλλαγή προπονητή πήρε τα πάνω της και απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή.
Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου αφυπνίστηκε μετά την ήττα από την Ολυμπιάδα και επέστρεψε στις νίκες με εμφαντικό τρόπο με το μεγάλο διπλό επί του Οθέλλου.
ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις Ολυμπιάδα Λυμπιών και Ομόνοια 29ης Μαΐου έχασαν τεράστια ευκαιρία αυτή την αγωνιστική για να συγκατοικήσουν μαζί με την ΕΝΠ στην κορυφή. Είναι σημαντικό μεν που δεν έχασαν αλλά αν νικούσαν θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Στις ευχάριστες εκπλήξεις για την ώρα μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον Ακρίτα Χλώρακας καθώς οι δέκα βαθμοί σε έξι παιχνίδια και η 5η θέση είναι εξαιρετικός απολογισμός.
ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Η Νέα Σαλαμίνα μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται κάτω από το μέσο της βαθμολογίας και είναι μια θέση (η 9η) την οποία δεν περίμενε ούτε και ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ομάδας. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της και η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα καταφέρει να ανέλθει βαθμολογικά.
Ακόμα πιο δυσάρεστη έκπληξη ο Οθέλλος που ξεκίνησε με «κρυφό» στόχο ακόμα και την άνοδο και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Πιο πίσω από εκεί που περίμενε να βρίσκεται είναι και ο Ερμής από τον οποίο λείπει η σταθερότητα.
Η επόμενη αγωνιστική κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Ξεχωρίζει το ντέρμπι Ερμής-Καρμιώτισσα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον επιφυλάσσει και η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ομόνοια 29ης Μαίου και την Αλκή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (19:00)
ΕΝΠ – ΠΟ ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΡΒΙΟΥ (14:30)
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡ.
ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΟΘΕΛΛΟΣ
ΑΣΙΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΕΡΜΗΣ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (14:30)
ΑΧΥΡΩΝΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ – ΑΛΚΗ