Η ΑΕΛ την πάτησε κόντρα στον Εθνικό Άχνας χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για τον φετινό τίτλο. Η ομάδα έμεινε μακριά από τα γνωστά της στάνταρ απόδοσης αν σίγουρα προβλημάτισε με την γενικότερη παρουσία της στα τελευταία παιχνίδια.

Οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάστηκαν με διαφορετική παράταξη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τριάδα στην άμυνα και παίζοντας είτε 3-5-2, είτε 3-4-3. Αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα είναι η αλήθεια και μάλλον την αποσυντόνισε σε καίρια σημεία των παιχνιδιών. Αυτό μοιάζει να είναι λογικό από την στιγμή που ο σχεδιασμός της ομάδας ήταν αλλιώς και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα, ήρθαν με άλλο σκεπτικό στο πως θα αγωνίζεται η ομάδα. Από την άλλη υπάρχουν ελαφρυντικά για τον προπονητή της ΑΕΛ και γιατί προφανώς επέλεξε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα, αφού είναι φανερό ότι κάποιοι στην ομάδα είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και σίγουρα ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων έπρεπε να προβεί σε αλλαγές.

Στην ομάδα δεν επικρατεί καθόλου πανικός και παρουσιάζονται έτοιμοι να αλλάξουν τα πράγματα. Τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας καλούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί και να προχωρήσει η ομάδα, υλοποιώντας τους στόχους της. Τα δεδομένα είναι εκεί, η ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες και απομένει να βρει και πάλι τον καλό της ρυθμό και να προχωρήσει παραπέρα.

Ήδη ο Ντούσαν Κέρκεζ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, και ξεκαθάρισε τι εννοούσε και με τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό. Πλέον όλοι κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη, εκεί που η ομάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Αριστείδου Μιχαήλ