Ο Νταβίντ Καταλά αποφεύγει να προφέρει τη λέξη «πρωτάθλημα», έχοντας τους δικούς του (κατανοητούς) λόγους, αλλά το… φωνάζει η ίδια η ομάδα του! Η ΑΕΚ μπορεί να μην λέει ότι πάει για τον τίτλο, αλλά το δείχνει ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την παρουσία της και τα αποτελέσματά της!
Η ομάδα της Λάρνακας επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, παραμένει η μόνη αήττητη στο πρωτάθλημα αλλά το θέμα δεν είναι, απλά, η πρωτιά. Είναι η εικόνα της, η φιλοσοφία της, το πώς προσεγγίζει τους αγώνες, το πώς ξεδιπλώνεται στην επίθεση, το πάθος και η θέληση που δείχνει, όλα αυτά μαζί συγκροτούν μια ομάδα που δείχνει πανέτοιμη για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Έχοντας νικήσει όλα τα ντέρμπι που έδωσε ως τώρα (Ομόνοια, Απόλλων, Ανόρθωση), η ΑΕΚ δείχνει πως φέτος μπορεί όντως να είναι η χρονιά της. Έχει τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές, πολλές εναλλακτικές λύσεις και με 1-2 βελτιωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο, καλά να ‘μαστε μέχρι τότε, θα μπορέσει να γεμίσει (και) το ρεζερβουάρ για τη μάχη του τίτλου!
Καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη από την ΑΕΚ, βάσει των όσων έχουν δει ως τώρα. Η μάλλον, πιο σωστά, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη απ’ όλες. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι την υφιστάμενη χρονική περίοδο.
Ο Καταλά τονίζει διαρκώς ότι τα πόδια θα πρέπει να παραμείνουν στο έδαφος κι έχει δίκαιο. Το πώς θα διαχειριστεί την ομάδα του και τους παίκτες του, είναι ασφαλώς δική του αρμοδιότητα, αλλά οι ίδιοι είναι που δημιουργούν στις τάξεις του κόσμου τους ότι ο τίτλος μπορεί φέτος να πάει στη Λάρνακα!!!

Ανδρέας Βεντούρης