Έφτασε η ώρα του «Clasico»!

Στις 17:15 θα διεξαχθεί η μητέρα… των μαχών της La Liga, ένα από τα κορυφαία ντέρμπι του πλανήτη ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το αποψινό ντέρμπι είναι αρκετά διαφορετικό από τα όσα είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι πως το σημερινό θα είναι το πρώτο «Clasico» στην μετά… Λιονέλ Μέσι εποχή, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου οι «μερένχες» δίνονται – και δικαιολογημένα – το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης μετά από πολλά χρόνια.

Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μπαρτσελόνα λόγω των οικονομικών της έχει δημιουργήσει μια μεγάλη κρίση στον σύλλογο με το… καλημέρα της σεζόν. Με τον Ρόναλντ Κούμαν να μην μπορεί να βρει ισορροπία και να προσδώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 πόντους (4-3-1). Μεσοβδόμαδα επικράτησαν πολύ δύσκολα 1-0 της Ντιναμό Κιέβου για το Champions League, μένοντας στο κόλπο της πρόκρισης.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από το επιβλητικό 5-0 επί της Σαχτάρ στην Ουκρανία στον ίδιο θεσμό. Αποτέλεσμα το οποίο είχε τεράστια ανάγκη το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι μετά τις διαδοχικές ήττες από Σέριφ (1-2) και Εσπανιόλ (2-1) σε Ευρώπη και La Liga αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τρίτη θέση και τους 17 πόντους (5-2-1), στο -3 από την κορυφή και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που έχει παιχνίδι παραπάνω.

Στα αγωνιστικά, πέρα από τις γνωστές εδώ και καιρό απουσίες των Ντεμπελέ, Πέδρι και Μπρέθγουεϊτ, η Μπαρτσελόνα θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του Αραούχο. Όσον αφορά τη Ρεάλ, σημαντικές κρίνονται οι επιστροφές των Αζάρ και Καρβαχάλ, μειώνοντας τη λίστα των τραυματιών, εκεί όπου βρίσκουμε τους Μπέιλ, Ίσκο και Θεμπάγιος.

Τέλος, όσον αφορά την παράδοση, τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο «Καμπ Νου». Συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν μόλις μία φορά στις οκτώ πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην Καταλονία, μετρώντας παράλληλα τρεις νίκες και τέσσερι ισοπαλίες.

Αξιοσημείωτο είναι το στατιστικό που θέλει τη Ρεάλ να έχει επικρατήσει στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας. Τελευταία φορά που έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο ήταν το μακρινό… 1965!

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Γκαρθία, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Γκάβι, Κουτίνιο, Ντεπάι, Ανσου Φάτι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ.