Όπως συνέβη και στο ντέρμπι της ημέρας (ΑνόρθωσηΑΕΛ) έτσι και στον Άγιο Δομέτιο, στο δεύτερο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γυναικών, η νικήτρια ομάδα, αναδείχθηκε μετά από ανατροπή!

Ο λόγος για την ΕΝΑΔ, που για τρία 10λεπτα… ψαχνόταν, αλλά όταν η Μπέιτ, πήρε την ομάδα «πάνω της», κατά την καθοριστική 4η περίοδο, την οδήγησε στη 2η συνεχόμενη της νίκη, σε ένα παιχνίδι, όπου έχανε με 38-48 στο 30`…

Αλλά με ένα επί μέρους 24-8 στην 4η περίοδο, έφθασε στη νίκη, με τη ξένη παίκτρια της ΕΝΑΔ, να σταματά στους 28 πόντους!

1ο ημίχρονο

Η εντυπωσιακή παρουσία της Θωμά, ήταν «όλα τα λεφτά» για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν τα κορίτσια του Ζήνωνα, στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Αποτέλεσε τη βασική αιχμή του δόρατος για την ομάδα της Λάρνακας, η οποία κράτησε ένα σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού. Προβάδισμα που έφθασε πάνω από το +10, με τις κοπέλες της ΕΝΑΔ, να αιφνιδιάζονται, αλλά να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα με την Αθανασίου.

Με τη λήξη της 1ης περιόδου, ο Ζήνωνας είχε προηγηθεί με 12-13, ενώ στο ημίχρονο, η καταφανώς καλύτερη στη 2η περίοδο, ομάδα της Λάρνακας προηγήθηκε με 27-38!

Δηλαδή, σκόραρε 25 πόντους στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα!

2ο ημίχρονο

Ο αργός ρυθμός της 3ης περιόδου, βοήθησε την ομάδα του Ζήνωνα να κρατήσει σταθερά το προβάδισμα γύρω από το +10, τη στιγμή που οι κοπέλες της ΕΝΑΔ, προσπαθούσαν να «τρέξουν» το παιχνίδι για να ρίξουν τη διαφορά.

Όμως στο 30`, ο Ζήνωνας προηγήθηκε με 38-48.

Με εντυπωσιακό 14-1 σερί μπήκε στην 4η περίοδο η ΕΝΑΔ, που προσπέρασε με 52-49, δείχνοντας να έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, όντας αποφασισμένη για την ανατροπή-νίκη!

Στο 38` το σκορ πήγε στο 56-53, ενώ στο 39`, η ΕΝΑΔ προηγήθηκε με 60-55, δείχνοντας να είναι κοντά στη νίκη. Η Μπέιτ, ήταν ασταμάτητη με μια λέξη και επί της ουσίας, η απόδοση της στην επανάληψη (ειδικά στην 4η περίοδο) οδήγησε τελικά την ΕΝΑΔ, σε μιαν μεγάλη νίκη-ανατροπή, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι!

Το τελικό σκορ ήταν 62-56.

 

Του Μάριου Πολυδώρου