Η ΑΕΛ την έπαθε χθες στο Δασάκι, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Εθνικό σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 2-0 αλλά δέχθηκε την ισοφάριση.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι και έχουν μόνο τον εαυτό τους να μέμφονται. Δυστυχώς για τους ίδιους δεν πήραν σοβαρά τα μηνύματα με ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση και να που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα ατομικά λάθη και την μέτρια απόδοση των τελευταίων παιχνιδιών.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έκανε σημαντικές δηλώσεις αφήνοντάς αιχμές προς κάποιους ποδοσφαιριστές και την απόδοση τους προφανώς, όχι μόνον για το χθεσινό παιχνίδι. Πλέον στην ομάδα αν θέλουν να είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Χθες είδαμε την ομάδα να “κλειδώνει” το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά να δέχεται γκολ ένα λεπτό αργότερα. Κάτι που δεν επιτρέπεται, ειδικά με το πως ήρθε το γκολ με την ομάδα να έχει κακή αμυντική λειτουργία. Τα άκρα της ομάδας, με εξαίρεση τον Έουλερ, είναι επιεικώς εξαφανισμένα και αυτό δεν βοηθάει καθόλου την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Ξαφνικά σαφώς και δεν γίνεται να ξέχασαν την μπάλα που ξέρουν ορισμένοι, είναι ξεκάθαρο ότι είναι ντεφορμέ και εδώ μπαίνει ο προπονητής της ομάδας στην εξίσωση, να βρει τον τις λύσεις μέσα από το υπόλοιπο ρόστερ ή να στείλει τα μηνύματα στους αποδέκτες.

Δεν έχει χαθεί κάτι ακόμα για την ομάδα αλλά με τέτοιες εμφανίσεις και τα λάθη, είτε στο πώς πιέζει η ομάδα, είτε στο πώς αμύνεται ή επιτίθεται ή και πως κυκλοφορεί την μπάλα σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Αν όλα αυτά εξαλείψουν και δούμε την πραγματική ΑΕΛ τότε ναι οι γαλαζοκίτρινοι θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος.


Αριστείδου Μιχαήλ