Με το πέρας των έξι πρώτων αγωνιστικών και με ολοκληρωμένες τις πέντε από αυτές ο ΠΑ.Σ.Π. παρουσιάζει τα πρώτα στατιστικά που απορρέουν από τις πέντε Κορυφαίες Ενδεκάδες κάθε αγωνιστικής σύμφωνα με το InStat index αλλά και τους κορυφαίους παίκτες της κάθε μίας από αυτές οι οποίοι λαμβάνουν το βραβείο MVP by Unicars & Volkswagen:

Πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έλαβαν το βραβείο του MVP με την ΑΕΛ να έχει δύο ποδοσφαιριστές που το έχουν λάβει (Scepovic, Euller). Οι υπόλοιποι 3 είναι οι Jradi (Απόλλων), Stepinkski (Άρης), Trichkovski (ΑΕΚ).

Στην Κορυφαία Ενδεκάδα της Αγωνιστικής μέχρι στιγμής συμπεριλήφθηκαν 46 ποδοσφαιριστές, με 13 εξ’ αυτών – το 28% – να είναι Κύπριοι.

Ο Gordon Schildenfeld είναι ο ποδοσφαιριστής που συμπεριλήφθηκε τις περισσότερες φορές στην Κορυφαία Ενδεκάδα της Αγωνιστικής. Ο Κροάτης αμυντικός του Άρη από τις πέντε ολοκληρωμένες αγωνιστικές ήταν στην Κορυφαία Ενδεκάδα τρεις φορές και μάλιστα συνεχόμενες (3η – 6η). Euller, Roberge, Natel, Αρτυματάς, Rafael Santos, Loria και Natel έχουν συμπεριληφθεί δύο φορές.

Και οι δώδεκα ομάδες του Πρωταθλήματος μας έχουν τουλάχιστον ένα ποδοσφαιριστή που να έχει συμπεριληφθεί σε Κορυφαία Ενδεκάδα της Αγωνιστικής. Η ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές είναι η Ανόρθωση με 7 ποδοσφαιριστές της να το έχουν καταφέρει (Loria (x2), Αρτυματάς (x2), Ρισβάνης, Καλτσάς, Popovic, Warda, Correia). Πάφος (Dragomir) και Εθνικός (Περατικός) από την άλλη έχουν από ένα ποδοσφαιριστή.