Με 397 ψήφους υπέρ η γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα ενέκρινε την δανειοδότηση και το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ «Espai Barca».
«Αυτό το πρότζεκτ είναι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» είχε τονίσει ο Τζουάν Λαπόρτα για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ «Espai Barca» και πλέον οι Καταλανοί μπαίνουν στη νέα εποχή.
Επειτα από καθυστέρηση μιας εβδομάδας, η νέα συνέλευση της Μπαρτσελόνα υπερψήφισε την πρόταση προς ψήφιση του Τζουάν Λαπόρτα για δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από άγνωστη εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι. Με ψήφους 397 υπέρ, 14 κατά και 10 λευκά, οι Καταλανοί είναι έτοιμοι να αλλάξουν σελίδα, να προχωρήσουν μπροστά και να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα είχε παρουσιάσει τα σχέδια της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, αλλά και για την επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ, όμως προκειμένου να συμβούν τα παραπάνω θα χρειαστεί ένα σημαντικό κεφάλαιο που είναι πρόθυμο να προσφέρει ανώνυμο fund από το εξωτερικό. Ετσι, από αύριο κιόλας οι Καταλανοί αλλάζουν σελίδα.
«Τα οικονομικά στοιχεία της σεζόν 2020/2021 θα έλεγα πως είναι τα χειρότερα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Χρέος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μηδενική ρευστότητα που όταν αναλάβαμε δυσκολευτήκαμε να πληρώσουμε μέχρι και την μισθοδοσία. Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε» είχε τονίσει ο Λαπόρτα στέλνοντας έτσι το μήνυμα για την τραγική εικόνα της Μπαρτσελόνα.