Πριν από την έναρξη του ματς, άπαντες γνώριζαν πως η Άρσεναλ οφείλει να επιστρέψει στις νίκες. Η εντός έδρας ισοπαλία άλλωστε απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, όφειλε να μετουσιωθεί σε κίνητρο. Ένα κίνητρο που θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, και θα θύμιζε στον κόσμο της ομάδας το εντυπωσιακό ενενηντάλεπτο των «κανονιέρηδων» απέναντι στην Τότεναμ, πριν από 30 ημέρες.

Έτσι και έγινε, αλλά με μία διαφορετική συνταγή… Με ένα 4-4-2. Ένα σύστημα που ο Μικέλ Αρτέτα δεν αρέσκεται γενικότερα να υιοθετεί, αν αντιληφθεί κανείς πως ακόμα και όταν ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ αγωνίζονταν μαζί, ο πρώτος τραβιόταν στα άκρα, προκειμένου ο Γάλλος να παίξει με πλάτη, όπως συνηθίζει να κάνει εξαιρετικά…

Η εμφάνιση του Αλεξάντερ Λακαζέτ όμως κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και το γκολ που πέτυχε στο 96ο λεπτό, του εξασφάλισαν θέση βασικού απέναντι στην Άστον Βίλα. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον Γκαμπονέζο επιθετικό, ο οποίος είχε βρει για τρία συνεχόμενα ματς γκολ στο «Έμιρεϊτς» και δεν δύναται να αντικατασταθεί.

Άρα συνυπήρξαν! Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 2-0, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Λακαζέτ, ενώ στο 55ο λεπτό η Άρσεναλ προηγούνταν με 3-0, με την Άστον Βίλα να μην έχει πραγματοποιήσει εντός εστίας τελική προσπάθεια.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κανονιέρηδες» να έχουν πραγματοποιήσει 9 εντός εστίας τελικές προσπάθειες, με το 1/3 αυτών να καταλήγει στα δίχτυα! Η πρώτη φορά που αγγίζουν ένα τέτοιο νούμερο, μετά τον Ιανουάριο και τις… 13 απέναντι στην Γουεστ Μπρομ.

Σαφώς δεν ήταν τυχαίο. Και βεβαίως πρέπει να πιστωθεί στον καλύτερο προπονητή του Οκτωνβρίου, Μικέλ Αρτέτα, που είδε την εξέλιξη του Λακαζέτ, και δεν δίστασε να αλλάξει τον συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού του για χάρη του!