Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, με κατηγορούμενο τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, που κατηγορείτο για βιασμό γυναίκας. Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83χρονου ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Το Κακουργιοδικείο μετά από ακροαματική διαδικασία έκρινε αθώο τον τέως Μητροπολίτη. Σημειώνεται ότι, ο Κιτίου Χρυσόστομος βρισκόταν ελεύθερος με όρους.

Το Δικαστήριο εντόπισε πληθώρα αντιφάσεων, σε σχέση με τα όσα είπε η παραπονούμενη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η υπόθεση της κατηγορούσας αρχής στηριζόταν στη μαρτυρία της παραπονούμενης, η οποία δεν έγινε αποδεκτή και απορρίφθηκε, αφού αυτή περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς σε ουσιαστικά, κύρια και καίριαι σημεία.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να προστατευτεί η ταυτότητα της παραπονούμενης.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, εξερχόμενος της αίθουσας, συγκινημένος σχολίασε ότι «η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της».

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του, Μιχάλης Πικής, ανέφερε ότι το Δικαστήριο μέσα από μία εξονυχιστική ανάλυση της μαρτυρίας, έκρινε την παραπονούμενη αναξιόπιστη, διαπιστώνοντας ότι περιέπεσε σε καίριες αντιφάσεις, πρόβαλε ψευδείς ισχυρισμούς, τόσο στην κατάθεσή της, όσο και σε άλλους μάρτυρες και στην εκπομπή της Ελίτας.