Τη δυσκολότερη αποστολή της στο Europa Conference League, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, έχει απόψε η Ομόνοια κόντρα στη Βασιλεία στο «St. JakobPark» της Βασιλείας, αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Europa Conference League.
Η αντίπαλος των «πρασίνων» βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι στην κορυφή με 22 βαθμούς μετά από 10 παιχνίδια, μετρώντας 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, στην έδρα της είναι πολύ ισχυρή και θα χρειαστεί μία υπέρβαση προκειμένου να επιστρέψει από την Ελβετία με βαθμολογικό όφελος στις αποσκευές της.
Ο Χένινγκ Μπεργκ δεν υπολογίζει στους Μποτεάκ, Κούσουλο, Φαμπιάνο και Ζαχαρίου. Στα της ενδεκάδας, αν ο Νορβηγός τεχνικός επιλέξει τετράδα στην άμυνα, τότε αυτή θα αποτελείται από τους Λέζιας και Ψάλτη στα μπακ και δύο εκ των Γιούστε, Λανγκ, Παναγιώτου στα στόπερ. Εννοείται πως ο Ουζόχο θα βρίσκεται στο τέρμα.
Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι θεωρούνται οι Μπασιρού, Σεχού και Παπουλής, με Λοΐζου και Τζιωνή στα άκρα και τον Κακουλλή στην επίθεση. Υπάρχει επίσης το σενάριο να επιλέξει σύστημα με τριάδα στην άμυνα…
Μικρά-Μικρά…
** Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Καραμπάχ θα φιλοξενήσει την Καϊράτ στο Αζερμπαϊτζάν.
** Βασιλεία και Καραμπάχ έχουν από τέσσερεις βαθμούς στον όμιλο, Καϊράτ και Ομόνοια από έναν.
** Η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει ελβετική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 1993. Τότε ήταν η Ααράου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την κέρδισε με 2-1 στην Κύπρο αλλά έχασε με 2-0 στην Ελβετία κι αποκλείστηκε.

Ανδρέας Βεντούρης