Ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Βασιλεία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Conference League.

«Ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οι πιθανότητες να περάσουμε είναι λιγότερες σε σχέση με πριν το παιχνίδι με την Καραμπάχ, όμως είναι καλό για εμάς που έχουμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με μία πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα που φτιάχνει μία νέα ομάδα με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Το μπάτζετ τους είναι 5-6 φορές πιο μεγάλο από το δικό μας, έχουν ποιότητα, όμως είμαστε εδώ για να βελτιωθούμε και να δοκιμαστούμε» είπε αρχικά

Για την επιστροφή των τραυματιών και αν μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή: «Ήταν ένα μεταβατικό καλοκαίρι, λόγω των τραυματισμών. Έπρεπε να αντικαταστήσουμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να προσαρμοστούν και να είναι σε καλή κατάσταση. Με τους τραυματισμούς που είχαμε, μας πήρε περισσότερο χρόνο, όμως βλέπω θετικά το μέλλον. Έχουμε περισσότερους παίκτες φέτος και μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις με τους καλύτερους. Η ενδεκάδα με τον Απόλλωνα ήταν διαφορετική και υπήρχε λόγος. Τώρα έχουμε καλύτερο ανταγωνισμό για τις θέσεις στην εντεκάδα. Οι παίκτες μας πλησιάζουν στο κορυφαίο επίπεδο για τους ίδιους».

Για Φαμπιάνο και Ζαχαρίου: «Ο Ζαχαρίου είχε νιώσει ενόχληση μετά το παιχνίδι με Απόλλωνα, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έδειξε την ποιότητα του, όμως θέλαμε να τον προστατέψουμε. Δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε και να τον πιέσουμε.
Ο Φαμπιάνο είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, ήταν τοπ και με Απόλλωνα, αλλά δεν είναι 17 χρονών πλέον. Θέλαμε να τον ξεκουράσουμε και να μην το ρισκάρουμε. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα επίσης όπως ο Ουζόχο, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση πλέον. Είναι πολύ καλό για τον Φράνσις, να παίξει και να δείξει πόσο ποιοτικός τερματοφύλακας είναι».

Για τον Κούσουλο: «Προσπαθεί να επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Χρειάζεται χρόνος. Προσπαθούμε να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία για να είναι εντάξει το γόνατό του και να επιστρέψει δυνατά. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά ξέρουμε τι έκανε πέρσι ο Κούσουλος και πόσο βελτιώθηκε. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει να επιστρέψει. Είναι καλύτερα αλλά δεν έχει προπονηθεί ακόμα. Δεν μπορώ να πω αν θα είναι πίσω σε 2 ή 3 ή 4 βδομάδες. Δεν το ξέρουμε. Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει».

Για το γεγονός ότι ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και αν επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από αυτό: «Δεν πιστεύω ότι επηρεάζονται. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ήμουν παίκτης αλλά εγώ ανυπομονούσα να παίζω στα παιχνίδια της Ευρώπης, ήταν κάτι ξεχωριστό. Η Ομόνοια δεν παίζει πάντα στην Ευρώπη. Το κάνουμε τα τελευταία δυο χρόνια και είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές το εκτιμούν. Περισσότερο αυτοί που δεν παίζουν απογοητεύονται αλλά εγώ πρέπει να διαλέγω σε κάθε παιχνίδι την καλύτερη ομάδα για να έχουμε ισορροπία. Θα κάνουμε μια-δυο αλλαγές σίγουρα. Είναι ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Αυτοί που παίζουν πρέπει να τα δίνουν όλα, να παλεύουν, για να παίρνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι με το σκορ με την Καραμπάχ. Όσα κάναμε τα πρώτα 60-70 λεπτά ήταν πολύ καλά. Πρέπει να βλέπουμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και να βελτιωνόμαστε. Το ίδιο και με τον Απόλλωνα, όπου κερδίσαμε. Δεν αλλάζει η ζωή μας επειδή κερδίσαμε τον Απόλλωνα. Σίγουρα είναι διαφορετική η ψυχολογία όταν κερδίζεις και όταν χάνεις. Ναι κερδίσαμε τον Απόλλωνα αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Ναι χάσαμε από την Καραμπάχ αλλά υπήρχαν πράγματα που κάναμε σωστά».