ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑ: «Ανόρθωση, ο φωτεινός φάρος για τους αγώνες του Έθνους»!

Στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου της Ανόρθωσης, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και για το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σας δημοσιεύουμε αυτούσια την ομιλία του Υπουργού:

Εξοχότατε κύριε Πρέσβη της Ελλάδας

Αγαπητοί φίλοι στη διοίκηση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου,

Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στη διαδρομή του πιο ιστορικού Συλλόγου του τόπου μας.

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας του Ελληνισμού και τις αξίες που υπερασπίστηκε το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε ένα Σύλλογο, ο οποίος ήταν ανέκαθεν φωτεινός φάρος για τους αγώνες του Έθνους. Από την ημέρα της γέννησής της, η Ανόρθωση ήταν η εθνική έπαλξη των κατοίκων της Αμμοχώστου, οι οποίοι δήλωσαν «παρών» σε όλα τα εθνικά προσκλητήρια. Τα δε μέλη της, ήταν ποτισμένα με αρχές και ιδανικά, που πάντοτε παρέπεμπαν στον αιώνιο πόθο και τη Μητέρα Πατρίδα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι λίγο άβολα, έως αμήχανα, διότι είμαι ενεργό μέλος αυτού του ολοζώντανου Οργανισμού και οι αναφορές μου θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν έντονα συναισθηματικές έως και υποκειμενικές. Γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ μόνο σε τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα.

Με μια μικρή εισαγωγή. Στην τουρκική εισβολή, το 1974, είχα ηλικία ενός μηνός! Μεγαλώνοντας, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με αγάπη από τους γονείς μας, αλλά και σε συνθήκες έντονης ανασφάλειας από τον βάναυσο ξεριζωμό, προσπαθούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό που μας ένωνε τόσο δυνατά με την Ανόρθωση. Μεγάλες επιτυχίες δεν είχε, γήπεδο δεν είχε, οργάνωση δεν μπορούσε να έχει, αλλά το αισθανόσουν, το βίωνες, τό έδειχναν οι μετρήσεις! Οι οπαδοί της, από την πόλη και την Επαρχία Αμμοχώστου είχαν τον πιο ψηλό δείκτη αφοσίωσης και υποστήριξης. Αργότερα, κατάλαβα ότι δεν ήταν τίποτε άλλο, από τη δίψα για την επιστροφή που μάς γαλούχησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, αλλά πρωτίστως ήταν η περηφάνια από την Ιστορία της  Ανόρθωσης. Στον τομέα αυτό, η Ανόρθωση ήταν πάντα πρωταθλήτρια! Αυτή η ιστορία, έχει βαθιές ρίζες. Που ξεπερνούν τα 110 χρόνια και το έτος ίδρυσης, το 1911.

Η Κύπρος δεν ανήκε στις περιοχές όπου προγραμματιζόταν εξέγερση το 1821, αφού οι γεωγραφικές συνθήκες καθιστούσαν αδύνατη κάθε προσπάθεια για επαναστατική δράση. Είναι, ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας που καθόρισε και την ιστορία της πατρίδας μας. Από μαρτυρίες και ιστορικά έγγραφα προκύπτει ότι περίπου 1.000 Κύπριοι πολέμησαν στην Ελληνική Επανάσταση. Η «Φάλαγγα των Κυπρίων», με επικεφαλής τον στρατηγό Χατζηπέτρο, πολέμησε με ιδιαίτερη γενναιότητα και είχε μάλιστα και τη δική της σημαία, που ήταν λευκή με έναν μπλε σταυρό στη μέση και έγραφε: «Σημαία ελληνική πατρίς Κύπρου». Η σημαία αυτή εκτίθεται σήμερα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας. Κοντά στην Αμμόχωστο, στον λιμενίσκο παρά τον Άγιο Σέργιο και στη συνέχεια στη Λάπηθο κατέπλευσε ο Κωνσταντίνος Κανάρης. Οι υπερβολικές αναφορές σημειώνουν ότι ο «μπουρλοτιέρης» της ελληνικής επανάστασης  γέμισε από την Κύπρο τρία καράβια με εφόδια, τρόφιμα, χρήματα και Κυπρίους εθελοντές πολεμιστές. Η συμμετοχή των οποίων στην εθνεγερσία του 1821, είναι αδιαμφισβήτητη.

Στις 9 Ιουλίου του 1821 οι οθωμανικές δυνάμεις εκτέλεσαν δι’ απαγχονισμού τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τον αρχιδιάκονο Μελέτιο, και αποκεφάλισαν τους μητροπολίτες Πάφου, Κηρυνείας και Κιτίου. Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς τις επόμενες μέρες έφτασαν στο νησί 4.000 στρατιώτες από τη Συρία οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές εκτελέσεις Κυπρίων που θεωρήθηκαν ύποπτοι για υποκίνηση πατριωτικών αισθημάτων στον ελληνόφωνο πληθυσμό. Μέσα σε πέντε μέρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού ή αποκεφαλισμού τουλάχιστον 470 Κύπριοι.  Τα αντίποινα των Οθωμανών συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της Επανάστασης και εκτιμάται ότι πάνω από 2.000 ήταν οι Έλληνες της Κύπρου που σφαγιάστηκαν συνολικά.

Ο πατριωτισμός στο Βαρώσι ήταν πάντα, μια σπίθα που έπαιρνε διαστάσεις πυρκαγιάς στις μεγάλες στιγμές του Έθνους. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, υπήρχε βαθιά ριζωμένη η ιδέα ότι σύντομα θα γινόταν η Ένωση με την Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο, στην Αμμόχωστο είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία ενός σωματείου που θα μπορούσε να μορφώσει, να γαλουχήσει, να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει, ιδιαίτερα τη νεολαία. Αποδείχθηκε ότι ο Ιανουάριος του 1911 ήταν η πιο γόνιμη περίοδος για τον σπόρο που θα γεννούσε το σύνολο εκείνο που θα έβαζε τη σφραγίδα του στην εξέλιξη της πόλης.

Εξοχότατε κύριε Πρέσβη,

Η Ανόρθωση πήρε τ’ όνομά της πριν από 110 χρόνια από την εκσυγχρονιστική πολιτική βούληση του Ελευθέριου Βενιζέλου, με σύνθημα «Η ανόρθωσις της Ελλάδας». Όταν ορκίσθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε τη λέξη «Ανόρθωσις» δεκαεννέα φορές. Μία… λέξη που ακούστηκε δυνατά σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αμμόχωστο. Μία λέξη που στις 30 Ιανουαρίου 1911 δόθηκε στο Αναγνωστήριο της Αμμοχώστου, που είχε στόχο την ηθική ανάπλαση, την ελληνική μόρφωση και την ψυχαγωγία των μελών του.

Με πρωτεργάτες και στελέχη που συμμετείχαν και διακρίθηκαν για την ανδρεία τους στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 (όπως ο Λούης Ευαγγέλου Λοΐζου και ο μετέπειτα πρόεδρός της Ιωάννης Μυριάνθης), με εκατοντάδες μέλη φλογερούς πατριώτες.

Στο πρώτο καταστατικό της Ανόρθωσης το 1913 αναφέρεται ότι «το Αναγνωστήριο έχει σφραγίδαν φέρουσαν τον δικέφαλον αετόν», και ότι «το σήμα των μελών συνίσταται εκ συμπλέγματος δύο ελληνικών σημαιών μετά του ονόματος του Αναγνωστηρίου». Το δε άρθρο 43 είναι σαφέστατο ως προς τον προσανατολισμό της Ανόρθωσης: «Διαλυομένου του Αναγνωστηρίου η περιουσία του περιέρχεται εις το ταμείο του Εθνικού Στόλου». Κι όταν η Ανόρθωση μετεξελίχθηκε και εκσυγχρονίσθηκε με το αναθεωρημένο καταστατικό του 1929, η πυξίδα της παρέμεινε σταθερή. «Ο Σύλλογος έχει λάβαρον αποτελούμενον εκ της ελληνικής σημαίας της ξηράς, εις το κέντρον της οποίας είναι κεντημένον το σήμα του Συλλόγου…».

Πριν αναφερθώ στην 28η Οκτωβρίου 1940, θα ήθελα να επισημάνω ότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, η Ανόρθωση ήταν το προπύργιο του λαού μας για την εθνική λύτρωση. Παρούσα με το αίμα των μελών της, με θαυμαστό έργο και τεράστια προσφορά στην προσπάθεια των εθνικών εράνων στους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-13). Πρωτοπόρος, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918). Η Ανόρθωση έδειξε τον δρόμο, αφού «υπήρξε το πρώτο ίδρυμα της Κύπρου που εφάρμοσε την παθητική αντίσταση κατά των Άγγλων αποικιοκρατών». Με εμπνευστή τον εκ Περιστερωνοπηγής πολιτικό, δικηγόρο, γεωργό, Κυριάκο Παύλου Ρωσσίδη. Ήταν Βουλευτής Καρπασίας και Μεσαορίας, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης κι ήταν ο πρώτος που εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο στις 25 Μαρτίου 1911.

Με ενεργό συμμετοχή στην ανακούφιση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922, μπροστάρισσα με τεράστιο κόστος στην εξέγερση των Οκτωβριανών του 1931. Η Ανόρθωση οργάνωσε τις διαδηλώσεις στην Αμμόχωστο, πρώτος συνελήφθη  και απελάθηκε στην Αθήνα, ο ιστορικός παράγοντάς της από την περίοδο της ίδρυσής της, Νικόλαος Νικολαΐδης Πατατράκας. Έγινε στόχος των Αποικιοκρατών, ρίχθηκαν σφαίρες στο οίκημα της, αποφασίστηκε το κλείσιμό της, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου, Ανδρέας Γαβριηλίδης, παρουσιαζόταν σαν «ο πιο επικίνδυνος από όλους»

Είχε συντονιστικό ρόλο στο Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, γαλούχησε τη νεολαία της Αμμοχώστου και την προετοίμασε για τον ανεπανάληπτο Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Στο οίκημά της ανδρώθηκαν και εμπνεύστηκαν τιτάνιες μορφές του επικού Αγώνα, όπως οι επίτιμοι πρόεδροί της Γρηγόρης Αυξεντίου και Κυριάκος Μάτσης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Παναγιώτης Τουμάζος, ο Πετράκης Γιάλλουρος, ο Παύλος Παυλάκης και πολλοί άλλοι. Στα αποδυτήρια της Ανόρθωσης στο ΓΣΕ καταστρώθηκε το σχέδιο δράσης της 1ης Απριλίου 1955, το δε οίκημά της αποτελούσε το φυτώριο των αγωνιστών. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια του Αγώνα της ΕΟΚΑ ο Άγγλος δυνάστης, άθελά του, την «επιβράβευσε» με την ανατίναξη του οικήματός της.

O μεγαλύτερος ίσως υπηρέτης του Συλλόγου, ο Αναστάσης Οικονομίδης, του οποίου ο αδελφός (Βασίλειος) έπεσε ηρωικά μαχόμενος στους Βαλκανικούς Πολέμους, ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στη μαρτυρία του για την εθνική δράση της Ανόρθωσης: «Κάθε ενέργεια της Ανορθώσεως εγένετο εντός γραμμής της εθνικής δραστηριότητος. Εις κάθε εθνικόν έρανον η Ανόρθωσις εκένωνε το ταμείον της διά τον σκοπόν, ένεκα δε τούτου ήτο πάντοτε πτωχή».

Η ευχαριστήριος επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ελευθέριου Βενιζέλου με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 1912 αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο, ιδιαίτερα τιμητικό για την Ανόρθωση. Είναι η μοναδική επιστολή του Βενιζέλου που περιλαμβάνεται στην «ιστορική καταγραφή» του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Τα μέλη της Ανόρθωσης παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τη δε επομένη της ιστορικής ημέρας της 28ης Οκτωβρίου 1940, συγκαλείται έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και αναφέρεται στα πρακτικά: «Ρίγη εθνικής συγκινήσεως εσκόρπισε εις τον Σύλλογον η εισδοχή της Ελλάδος εις τον πόλεμον, εναντίον του Φασισμού». Η Ανόρθωση φωνάζει δυνατά «παρούσα»: «Μέλη του Συλλόγου μας εθυσίασαν ό,τι πολύτιμον είχαν για να ποτίσουν το δένδρον της Ελευθερίας».

Σύμφωνα με τον ιστορικό Πέτρο Παπαπολυβίου, οι περιπτώσεις των Κυπρίων που κατατάχθηκαν, αρχικά, στον ελληνικό στρατό το 1940-1941 και οι προσωπικές τους ιστορίες δείχνουν το πατριωτικό τους πάθος. Μία από αυτές είναι και του Ευάγγελου Λούη Λουίζου, γιου του ιδρυτικού στελέχους της και πρώτου ομιλητή στην Ανόρθωση, Λούη Λοΐζου. Και ο ίδιος μέλος της Ανόρθωσης επί δεκαετίες, έφεδρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού, προσωπικός φίλος του Σεφέρη και του Ελύτη, τους οποίους φιλοξένησε αργότερα στην Αμμόχωστο.  Σύμφωνα με την ιστορία-θρύλο, ο Ευάγγελος Λούη Λουίζου πήγε στον πόλεμο με ταξί! Από την Αμμόχωστο ταξίδεψε με καΐκι στην Τουρκία, τη διέσχισε με σιδηρόδρομο, στα τέλη Νοεμβρίου 1940 πήγε στη Θεσσαλονίκη, πήρε ταξί και ζήτησε από τον εμβρόντητο οδηγό να τον οδηγήσει από τη Θεσσαλονίκη στη μονάδα του, στο μέτωπο!

Σ’ αυτή τη νέα σελίδα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ένα νέο κεφάλαιο υψίστης σημασίας που ιστορικά συγκρίνεται μόνο με εκείνο της Επανάστασης του 1821, τα μέλη της Ανόρθωσης, αφοσιωμένα στην ελληνική μόρφωση και πλήρως ταυτισμένα με τους αγώνες του έθνους αναλαμβάνουν και πάλι δράση σε όλα τα επίπεδα.

Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου διατέθηκε ολόκληρη η περιουσία της Ανόρθωσης και κινητοποίησε τους κατοίκους της πόλης και Επαρχίας Αμμοχώστου για παντός είδους βοήθεια, διοργάνωνε εράνους και άδειαζε τα ταμεία της, για το καλό της πατρίδας.

Ο τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Λεόντιος, επιδίδει αργυρούς αρραβώνες σε όλους όσοι είχαν προσφέρει τους χρυσούς αρραβώνες τους για ανάγκες του Έθνους, στον έρανο που είχε διενεργηθεί στην Κύπρο. Η επίδοση γίνεται στο οίκημα της Ανόρθωσης. Η επιλογή ήταν η αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Ανόρθωσης στην επιτυχία του Εθνικού Εράνου, αλλά και στην ευρύτερη εθνική προσφορά της.

Από την αγγλοκρατούμενη Κύπρο και την Αμμόχωστο θυσιάστηκαν πολεμώντας στο Τεπελένι της Βορείου Ηπείρου, οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής, Λουκής Λιασίδης και Βαρνάβας Σερίφης. Δύο νέοι άνθρωποι και εκλεκτά μέλη της Ανόρθωσης.

Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχασε τη ζωή του κι άλλο ένα μέλος της Ανόρθωσης, ο Άντυς Φάνος, ενώ στον εμφύλιο που ακολούθησε σκοτώθηκε και ο ανθυπολοχαγός Χρίστος Π. Χριστοδουλίδης.

Με χρυσά γράμματα στην Ιστορία της Ανόρθωσης γράφτηκε και το όνομα του πρώτου προπονητή της ποδοσφαιρικής της ομάδας, Μίμη Πιερράκου. Ο Μίμης Πιερράκος έπεσε έξω από το χωριό Διποταμία στις 19 Νοεμβρίου 1940 από ιταλική οβίδα. Την ώρα της επίθεσης έγραφε γράμμα στον αδερφό του. Δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει και εκείνο το γράμμα έμεινε στην ιστορία ως το «ματωμένο γράμμα».

Ο κυπριακός Ελληνισμός εμπνέεται από τα ιδανικά που συνθέτουν την Εθνική Παλιγγενεσία του ‘21 και το «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα σε κάθε ευκαιρία εκφράζουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό για τη στήριξη, ιδιαίτερα τα τελευταία 47 οδυνηρά χρόνια  για αυτά που προσφέρουν στον υπό δοκιμασία κυπριακό ελληνισμό.

Όταν το 1974 ο Φοίνικας ξεσπιτώθηκε και προσπαθούσε να αναγεννηθεί μέσα από την τέφρα του, ισχυρό στήριγμα όλων των προσφύγων ήταν το Ελληνικό Έθνος. Αποκούμπι και των προσφυγικών συλλόγων ήταν η μητροπολιτική Ελλάδα. Και με αυτή τη βοήθεια, η Ανόρθωση συνέχισε την ιστορική της πορεία, απέκτησε το γήπεδό της στην προσφυγιά και κατέγραψε λαμπρές επιτυχίες που έκαναν αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Ως ένδειξη αιώνιας ευγνωμοσύνης ο Σύλλογος Ανόρθωσης Αμμοχώστου, τίμησε με την ύψιστη διάκρισή της, την Ελληνική Δημοκρατία. Στην εκδήλωση πριν πέντε χρόνια, «Εν Αθήναις – Ένας αιώνας Ανόρθωσις Αμμοχώστου» ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου μέσω της Ανόρθωσης είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ελληνικό Κράτος.

Η οργάνωση των εορτασμών των εθνικών γιορτών στην Αμμόχωστο ανήκε στην Ανόρθωση για πολλές δεκαετίες. Μια εκδήλωση σεβασμού και ευθύνης που συνεχίζεται και στην προσφυγιά. Διότι οι δεσμοί είναι πανίσχυροι. Εδώ και 110 χρόνια! Θα κλείσω την ομιλία μου με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Καταγραμμένο στον ελληνικό Τύπο, στα μέσα της δεκαετίας του 1910. Προσκυνητές από την Ελλάδα, επιστρέφοντας από τα Ιεροσόλυμα, έκαναν στάση στο λιμάνι της Αμμοχώστου και φιλοξενούνταν στην Ανόρθωση. Ο δήμαρχος και οι παράγοντες του Αναγνωστηρίου τους υποδέχονταν με ενθουσιασμό και με δάκρυα στα μάτια.

Επικεφαλής των προσκυνητών ήταν ο Στρατηγός Μαυρομιχάλης, ο οποίος απάντησε: “Δεν επίστευα ότι εις την εσχάτην αυτήν γωνίαν της Μεσογείου θα συναντούσα περισσότερον Έλληνας από ημάς τους Έλληνας”».

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΖΗΤΩ ΤΟ «ΟΧΙ»

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Τα συλλυπητήρια του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο για τον χαμό του πατέρα του!

Το ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ενημερώνει για τον ποδοσφαιριστή...

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

Στο αμυντικό στοιχείο που έδειξε ο Ολυμπιακός, ιδίως στο...

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα (17,5. εκατ.) του Κάρμο!

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του Νταβίντ...

Βαθμολογία/Πρόγραμμα EuroLeague: Ο…σκληρός Ολυμπιακός συνεχίζει για το όνειρο της 4άδας!

Απίθανο διπλό στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό, που λύγισε...

Η Μονακό καρδιοχτύπησε αλλά πέρασε από τη Λυών με κομβικούς Τζέιμς και Οκόμπο!

Η Μονακό δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε με νίκη από τη...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη!

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς...

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, με επική ανατροπή στην 4η περίοδο!

Όλα έμοιαζαν εναντίον του, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα...

«Κλείνει» Μπάιερ η Λεβερκούζεν για τη θέση του Μπονιφάς!

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, στη...

Η Εφές άλωσε την έδρα της Μπασκόνια με σαρωτικούς Λάρκιν – Κλάιμπερν!

Μεγάλο διπλό με 97-76 πέτυχε η Εφές κόντρα στην...

Άνετο πέρασμα για Μπαρτσελόνα στο Μόναχο και σταθερά σε τροχιά τετράδας!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε άνετα από το Μόναχο επικρατώντας τη...

Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων!

Με ν/σ που ψήφισε το απόγευμα η Ολομέλεια καταργείται...

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία!

Κακοποιοί απειλούσαν τις τελευταίες μέρες τον Ανχελ Ντι Μαρία...

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η Premier League....

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ…

Ο Νικόλας Καρασαμάνης και η σύζυγος του. Ευτυχισμένοι και...

Ο ΚΟΟΥΤΣ…

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αξιοποίησε ιδανικά το πολύ καλό ρόστερ...

Στην «Stark Arena» για το Παρτίζαν-Ολυμπιακός οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς!

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην «καυτή» ατμόσφαιρα της «Stark Arena» κόντρα στην Παρτίζαν,...

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ…

Ο Τσακανιάς μαζί με το Χατζηγεωργίου παρέλαβαν το τρόπαιο...

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!

Αυτή είναι η ΑΕΛ στο Φούτσαλ!

Η απονομή και τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στην ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο μετά την άνετη επικράτηση...

ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!

Ο Φαμπρίτσιο ήταν η ηγετική μορφή για να κατακτήσει...

«Αυτό θα πάθει το ΑΠΟΕΛ, αν πέσει από την κορυφή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το είπε ξανά ο Κώστας Μαλέκος, αυτή τη φορά...

Επιστολή από την μητέρα της Μαριλένας -«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα»

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης...

ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Είναι ονειρική σεζόν… αφιερωμένο στον κόσμο»!

Αυτά δήλωσε μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου ο...

Αλύγιστη η Ζάλγκιρις συνεχίζει απτόητη στο δρόμο για το play-in!

Με τον Κίναν Έβανς σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Ζάλγκιρις...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ!

Αυτοί είναι οι φουτσαλιστές της ΑΕΛ. Οι κορυφαίοι την...

«Αυτό θα πω αν κάνει…διπλό το ΑΠΟΕΛ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 110ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο και τα συναισθήματά μας»

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μοιράστηκε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του...

Πόσο αλλάζει από την ήττα της 27ης Ιανουαρίου;

Πανέτοιμη για να υποδεχθεί την Πάφος FC μαζί με...

Το νέο…παιχνίδι του Ρονάλντο αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Αλ Νασρ, Κριστιάνο Ρονάλντο,...

Θρήνος σε Λίβερπουλ και Φόρεστ: Απεβίωσε ο Λάρι Λόιντ!

Ο… big Larry δεν είναι πια εδώ. Ο παλαίμαχος...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

Ατομικό για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Παναθηναϊκό!

Η τακτική προσέγγιση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του...

Από το ναδίρ (ίσως) στο ζενίθ σε… 147 μέρες!

Στις 5 Νοεμβρίου 2023 η ΑΕΚ έχανε από το...

ΠτΔ: «Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»

Η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την...

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ…

Μήνυμα ετοιμότητας από τον Πίριτς. Θα είναι στα δοκάρια...

Ο Μιλουτίνοβ ταξίδεψε μόνος του στο Βελιγράδι για να σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού!

Στη Σταρκ Αρένα ο Νικόλα Μιλουτίνοβ, που ταξίδεψε από...

Ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Η σύγκληση άτυπης γενικής συνέλευσης καταδεικνύει με τον πλέον...

Στο νοσοκομείο ο Τεόντοσιτς – Χάνει το ματς με Ρεάλ Μαδρίτης!

Πρόβλημα από το πουθενά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενόψει του εκτός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

ΧΡΗΜΑ-ΑΠΟΕΛ

Ο Μπέλετς, ο Ντβάλι και ο Κβιλιτάια πάνε στην...

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ: «Διαφωνώ με τον Τιμούρ, ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς…»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Οι αυξήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της βενζίνης κοντά...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο Κεραυνός! (ΦΩΤΟΣ)

Στη 12η κατάκτηση κυπέλλου της ιστορίας του, έφθασε ο Κεραυνός,...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

INSTAGRAM