Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όμως ξεχωρίζουν οι αγώνες του ΠΑΟΚ (υποδέχεται Βόλο), του Ολυμπιακού (παίζει με ΠΑΣ) και της ΑΕΚ (με τον Γιαννίκη στον πάγκο).

Με υποσχέσεις επέστρεψε η Σούπερ Λίγκα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
Στο χθεσινό πρόγραμμα, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη με αντίπαλο τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και ο Παναθηναϊκός συνέχισε το εντυπωσιακό εντός έδρας σερί του, με το 4-1 επί του Ιωνικού για την 6η αγωνιστική.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, με τις τρεις από αυτές να αφορούν την κορυφή και να έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οι αγώνες έχουν χωριστεί σε δύο… γκρουπ, των 16:00 και 20:30, χωρίς να υπάρχει κάποιο ενδιάμεσο ματς (όπως συνέβη τις προηγούμενες αγωνιστικές).

Στις 16:00, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο, με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην πρώτη θέση και να έχουμε ένα άτυπο ντέρμπι κορυφής στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα του κόντρα στους Βολιώτης, και τα δύο μήνα Ιανουάριο, και τα δύο στον δεύτερο γύρο. Πρώτη φορά παίζουν στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο γύρο.

Το άλλο ματς, την ίδια ώρα, είναι το Παναιτωλικός-ΟΦΗ. Και οι δύο ομάδες, σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ψάχνουν βαθμούς (καλύτερα τρίποντα) για να μπορέσουν να γεμίσουν το… σακούλι, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία το συντομότερο δυνατόν. Άλλωστε, οι Αγρινιώτες και οι Ηρακλειώτες θέλουν ξεκάθαρα να αποφύγουν τις περσινές… περιπέτειες. Στο στατιστικό μέρος της συνάντησης, ο Παναιτωλικός έχει το απόλυτο, με επτά στα επτά, στο γήπεδό του κόντρα στους Κρητικούς.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι στις 20:30. Στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της, υποδέχεται τον Ατρόμητο και θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη μέσα στο Αγρίνιο. Από την πλευρά της, η ομάδα του Περιστερίου έφτασε κοντά στη νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ισοφαρίστηκε και τελικά πήρε μόνο τον βαθμό, μετά από τρεις ήττες (μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη). Ο Ατρόμητος επισκέπτεται για 20η φορά την ΑΕΚ, έχοντας κερδίσει δύο φορές. Ήταν μάλιστα σε διάστημα 13 μηνών, τον Οκτώβριο του 2017 1-0 και το Νοέμβριο του 2018 2-0, με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο. Η ΑΕΚ κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα της, με 3-2 και 2-1.

Τέλος, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται κόντρα στον επίσης αήττητο ΠΑΣ στα Γιάννενα. Οι Πειραιώτες, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες. Θα πρέπει, όμως, να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσουν φέτος τον δυνατό ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος φιλοδοξεί να μείνει ψηλά στη βαθμολογία και κυρίως αήττητος. Δύο φορές έπαιξαν ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός πέρσι στην έδρα του πρώτου και τις δύο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 1-1.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
Σάββατο 16 Οκτωβρίου
Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1
Κυριακή 17 Οκτωβρίου
ΠΑΟΚ-Βόλος (16:00, Novasports Prime)
Παναιτωλικός-ΟΦΗ (16:00, Cosmote Sport 2)
ΑΕΚ-Ατρόμητος (20:30, Cosmote Sport 1)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός (20:30, Novasports Prime)

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου
Λαμία-Άρης (19:30, Cosmote Sport 1)