Με τον Μάρκο Τσέποβιτς να σκοράρει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, η Ομόνοια πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στην τρέχουσα σεζόν επικρατώντας του Απόλλωνα με 1-0 στο ΓΣΠ, σε ένα ντέρμπι που κράτησε το ενδιαφέρον και την αγωνία στα ύψη μέχρι το τέλος!
Οι «πράσινοι» είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη μετά τις τελευταίες αποτυχίες στο πρωτάθλημα, έφτασαν τους επτά βαθμούς και μείωσαν στο -5 την απόστασή τους από τους «γαλάζιους», αλλά και στο -7 από την κορυφή. Δεν έφτασαν σε πολύ ψηλό επίπεδο απόδοσης, επέλεξαν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο να κρατήσουν το προβάδισμά τους αλλά άντεξαν μέχρι το τέλος παίρνοντας μία σπουδαία από κάθε άποψη νίκη.
Από την πλευρά του, ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ανά διαστήματα άσκησε πίεση στην Ομόνοια (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) αλλά δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο γκολ του Τσέποβιτς στο 15’.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα της Λεμεσού, αφού προηγήθηκε η ήττα με 4-1 από την ΑΕΚ προ διακοπής, με αποτέλεσμα να μείνει στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς, μετά τη χθεσινή νίκη της ομάδας της Λάρνακας επί της ΠΑΕΕΚ.

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Έναρξη αγώνα.
4’ Γυριστό σουτ του Νταμπό εντός περιοχής, πρόλαβε ο Φαμπιάνο να κλείσει τη γωνία του και να αποκρούσει.
13’ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Σέντρα του Χαμάς από αριστερά, ο Γιάνγκα από κοντά έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα έξω!
15’ 1-0: Η Ομόνοια ανοίγει το σκορ! Ο Ζαχαρίου έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σέρβος επιθετικός κινήθηκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
18’ Σουτ από τον Ζράντι, δεν ήταν ωστόσο δυνατό και ο Φαμπιάνο απέκρουσε την μπάλα.
22′ Κίτρινη κάρτα στον Μπασιρού.
32’ Σουτ του Νταμπό, ο Λανγκ τον πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.
ΣΧΟΛΙΟ: Μετά το προβάδισμα που απέκτησε η Ομόνοια με το πρώτο γκολ του Τσέποβιτς μετά από τρεις μήνες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), έριξε το μεγαλύτερο βάρος στο να μην επιτρέψει στον Απόλλωνα να βρει κενούς χώρους κι αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα της Λεμεσού, στο να βρει ξεκάθαρες ευκαιρίες.
38’ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Λοΐζου θα πάρει τη θέση του Ατιέμγουεν, ο οποίος αποχώρησε δυσαρεστημένος με την αλλαγή του.
42’ Ο Χαμάς μπήκε στην περιοχή, έκανε τη χαμηλή σέντρα αλλά ο Γκόμεθ πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ: 1-4 (1-2 στο στόχο)
ΚΟΡΝΕΡ: 1-3
KATOXH: 52-48%
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ: 2-0

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η Ομόνοια στη μοναδική φάση που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει, ρίχνοντας περισσότερο το βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Απόλλωνας επιδιώκει να δημιουργήσει κυρίως από το αριστερό άκρο, έφτιαξε κάποιες φάσεις αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο Ίλιεφ παίρνει τη θέση του Γιάνγκα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζεται ο Νταμπό.
53’ Ο Λοΐζου έκανε το πλασέ εντός περιοχής, όμως ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε. Πρώτη ευκαιρία για την Ομόνοια μετά το γκολ που πέτυχε.
56′ Κίτρινη κάρτα στον Κολ.
61’ Κίτρινη κάρτα στον Λανγκ.
63’ ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Κακουλλής παίρνει τη θέση του Τσέποβιτς και ο Παπουλής του Ντίσκερουντ. Ο τελευταίος ζήτησε αλλαγή καθώς φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
65’ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα! Έπειτα από ωραίες ενέργειες του Ζράντι, ο Νταμπό έκανε ο ίδιος το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα έξω!
68’ ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Αλεσάμι και Αλμπάνης πέρασαν στη θέση των και Χαμάς.
70’ Καλό σουτ του Λοΐζου στην κίνηση, έξω.
71’ Ωραία ενέργεια και σουτ του Ζαχαρίου, ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ!
ΣΧΟΛΙΟ: Τελευταίο 20λεπτο στο ματς. Ο Απόλλων είχε ένα καλό διάστημα ασκώντας πίεση στην Ομόνοια, με μεγαλύτερη ευκαιρία στο 65’ με τον Νταμπό, ωστόσο στη συνέχεια η Ομόνοια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους των «γαλάζιων» και να απειλεί δύο φορές με Λοΐζου και Ζαχαρίου.
81’ ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Τζιωνής παίρνει τη θέση του Ζαχαρίου και ο Παναγιώτου του Μπασιρού.
83’ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο Ίντζια στη θέση του Μαυρία.
90′ Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+1’ Αδύναμο σουτ του Αλεσάμι, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.
90+2’ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια! Ο Λοΐζου βγήκε μόνος απέναντι απ’ τον Γιοβάνοβιτς, έκανε το πλασέ όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε σε κόρνερ!
90+3′ Κίτρινη κάρτα στον Τζιωνή.
90+5’ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο Γουέλινγκτον παίρνει τη θέση του τραυματία Μαλεκκίδη.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ: 5-7 (4-3)
ΚΟΡΝΕΡ: 3-6
KATOXH: 40-60%
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ: 3-3

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
** Περίπου 400-450 φίλοι του Απόλλωνα βρίσκονται στο ΓΣΠ. Περίπου 5500-6000 οι φίλοι της Ομόνοιας.

ΟΙ 11ΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Λανγκ, Γιούστε, Γκόμεθ, Μπασιρού (81′ Παναγιώτου), Ντίσκερουντ (63′ Παπουλής), Ζαχαρίου (81′ Τζιωνής), Ατιέμγουεν (38′ Λοΐζου), Τσέποβιτς (63′ Κακουλλ΄ής).
Στον πάγκο: Παναγή, Χοράτσκα, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Χαραλάμπους Τζιωνής, Λοΐζου, Παπουλής, Ντούρις Κακουλλής.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Α. Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (83′ Ίντζια), Μαλεκκίδης (90+5′ Γουέλινγκτον), Ρομπέρζ, Χαμάς (68′ Αλμπάνης), Κολ, Χάμπος (68′ Αλεσάμι), Ζράντι, Πίττας, Γιάνγκα (46′ Ίλιεφ), Νταμπό.
Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γουέλινγκτον, Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Αλμπάνης, Σπόλιαριτς, Παπουνασβίλι, Ίλιεφ, Ίντζια.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπασιρού, Λανγκ, Τζιωνής / Κολ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6000-6500.
ΣΚΟΡΕΡ: 15′ Τσέποβιτς.
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος
4ος: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Da Siva Oliveira Esteves Bruno Alexandre
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος